Categories: Spitale de stat

Tot mai puţine spitale publice îndeplinesc criteriile de acreditare de la ANMCS. România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I

Din cuprinsul articolului

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a încadrat în luna mai nouă spitale publice cu paturi în categorii de acreditare, din care doar 3 unități au fost încadrate în categoria a II-a (acreditat cu recomandări) sau a III-a (acreditat cu rezerve).

Și în luna aprilie, rezultatele evaluării au fost slabe: din 12 spitale publice cu paturi încadrate în categorii de acreditare, doar 3 unități au fost încadrate în categoria a II-a (acreditat cu recomandări).

Astfel, potrivit unui ordin al președintelui ANMCS, publicat luni în Monitorul Oficial, din cele 9 unități medicale încadrate în categorii de acreditare în luna mai, doar unul a fost încadrat în categoria a II-a (cu recomandări): Centrul Medical Laser System din Arad, transmite 360medical.ro.

Dintre celelalte opt spitale evaluate, două au fost încadrate în categoria a III-a (acreditat cu rezerve): Preventoriul TBC Copii Deleni (jud. Iași) și New Central Med Bacău.

Unitățile au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, cel mai mare punctaj – de 92,09% – fiind obținut de Centrul Medical Laser System din Arad.

Celelalte șase spitale au fost încadrate în categoria a IV-a (acreditat cu încredere redusă) – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia (jud. Timiș) și Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca (jud. Buzău) și a V-a (decizie de prelungire a procesului de acreditare) – Centrul de Recuperare Neuromotorie Pro Vitam – punct de lucru (jud. Caraș-Severin), Spitalul Orășenesc Nehoiu (jud. Buzău) și Amamed – Spital de Boli Cronice (jud. Vâlcea).

Categorii de acreditare

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare.

Din 17 octombrie 2019, toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

9 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

29 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

59 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Citeste si: