Sari la conținut

Tot mai mulți pacienți români merg la tratament la Viena

Sursă fotp: arhiva Doctorul Zilei
Pacient oncologic

Tratament la Viena. Românii apelează într-un număr tot mai mare la serviciile medicale din Viena, alături de alți pacienți din Europa Centrală și de Sud-Est.

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece a primit, în primele 10 luni ale acestui an, peste 950 pacienți din România pentru investigații, intervenții și tratamente, în creștere cu 50% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cu 50% mai mulți pacienți români decât anul trecut

După încetinirea din 2020 datorată pandemiei, turismul medical în Viena își revine cu pași rapizi odată cu reglementarea condițiilor de călătorie, pacienții putând călători mai ușor în afara țării în scopuri medicale.

Wiener Privatklinik, una dintre principalele destinații medicale din Europa, a întâmpinat anul acesta peste 950 pacienți români, în creștere cu 50% față de anul 2020. România se află în topul țărilor de unde aceștia vin, fiind urmată de Rusia și Ucraina. Procentul pacienților de naționalitate română a crescut constant în ultimii ani reprezentând, în momentul de față, 35% din totalul pacienților străini. Astfel, 1 din 3 pacienți internaționali ai spitalului WPK este român.

„De la începutul anului, asistăm la o creștere semnificativă a numărului de pacienți internaționali, mulți dintre ei români. În ce privește pacienții europeni, ne apropiem deja de nivelul de adresabilitate de dinaintea pandemiei. Mulți dintre aceștia vin la spitalul nostru din Viena pentru a continua tratamentele începute înaintea pandemiei sau pentru a efectua intervențiile amânate.

Principala noastră preocupare este să le fim alături și să le oferim cele mai bune servicii medicale pentru a-și recăpăta sănătatea, asigurând un mediu spitalicesc sigur pentru pacienți și angajați în acest demers”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Consultații medicale online acordate de medici austrieci

Un număr mare de pacienți internaționali sunt bolnavi oncologici, care au beneficiat de diagnosticare și tratamente în cadrul WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est. Alături de serviciile de oncologie, în topul serviciilor medicale accesate au fost intervențiile chirurgicale în următoarele specialități: chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică, chirurgia sarcomului și chirurgie ortopedică.

De asemenea, au existat solicitări în creștere pentru a doua opinie medicală, deoarece tot mai mulți pacienții vor să se asigure că diagnosticul și tratamentul pe care îl urmează sunt corecte sau doresc să încerce o altă abordare terapeutică.

Peste 200 de pacienți au apelat în aceste 10 luni la consultațiile medicale online, date de specialiștii austrieci. Cele mai solicitate specialități medicale în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Manageri de caz vorbitori de limba română

Spitalul cuprinde 10 centre medicale de competență, acoperind toate ariile clinice, de la consult şi prevenţie, diagnosticare şi tratament. Acestea sunt deservite de o echipă formată din peste 300 de medici, unii dintre cei reputați experți din Europa.

Soluțiile de ultimă generație de diagnostic și tratament, tipul scurt de așteptare și condițiile de spitalizare de 5 stele sunt principalele motive pentru care pacienții români doresc să se trateze la spitalul din Viena. În 2021 Wiener Privatklinik a fost certificat drept unul dintre cele mai bune spitale din lume, conform publicației americane Newsweek.

Pacienții români au asigurați 3 manageri de caz vorbitori de limba română, astfel încât întregul proces să fie unul facil. Aceștia oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte și îl ajută cu toate etapele până la intrarea în întâlnirea fizică sau online cu specialistul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel