Din cuprinsul articolului
Sulful, numit și mineralul frumuseții, este o substanță anorganică pe care oamenii o pot procura numai din alimentație. Precum vitaminele, mineralele sunt esențiale pentru o bună sănătate generală, fiind necesare în cantități relativ mici, față de alți nutrienți.
Pentru a stabili importanța reală a sulfului în organism, este important să știi ce este sulful, ce rol are și de ce este esențial pentru organismul nostru. Deși nu este un mineral foarte popular, acesta nu trebuie trecut cu vederea. Este, de fapt, este al treilea cel mai important mineral după calciu și fosfor, potrivit bioclinica.ro.
Sulful este un macroelement. Este al treilea cel mai important mineral din organism, după calciu și fosfor. Sulful ajută la menținerea elasticității pielii și legăturile chimice ale sulfului ajută mușchii, pielea și oasele să-și mențină forma. Sulful este un ingredient esențial în grăsimi, în fluidele corpului și în mineralele scheletului.
Sulful este cunoscut și ca “mineralul frumuseții”. El nu numai că ajută la îmbunătățirea sănătății unghiilor și a părului, ci și la eliminarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Motivul constă în faptul că este o componentă importantă a cheratinei, o proteină care este o componentă structurală a pielii, a unghiilor și părului, oferindu-le o rezistență suplimentară.
Sulful este depurativ, antiinfecţios, stimulent al secreţiei gastrice, al activităţii enzimelor din tubul digestiv, este anticostipant, antialergizant, reactivator al stimului nervos etc. Sulful este indicat în afecţiuni precum gută şi reumatism, artroză, tulburări hepatobiliare, hipertensiune arterială şi arteroscleroză, diferite infecţii şi dermatoze, îmbătrânire prematură şi diabet senil etc. Sulful are o deosebită importanţă pentru oase, dinţi, tendoane şi articulaţii. El intră în constituţia proteinelor, a unor enzime, vitamine (B1, B5, B8 ) precum şi a unor hormoni.
Surse alimentare:
Varza, fasolea uscată, nucile, usturoiul, ceapa, gălbenuşul de ou, inima de vită, ficat de vită, carne de vită, peşte, rinichi de vită, nuci produse de panificaţie, castane comestibile, cartofi, lapte, spanac, ou integral, coacăze roşii, zmeură, mure, coacăze negre, agrişe, fragi, banane, căpşune, afine, portocale, cireşe, struguri.
Atenție!
Insuficienţa sulfului în organism provoacă dureri ale articulaţiilor, creşterea nivelului de zahăr, de trigliceride şi colesterol în sânge.
Pe de altă parte, intoxicaţia cu sulf, mai des cu dioxid de sulf (E220), utilizat pe larg în industria alimentară şi cea producătoare de alcool, se manifestă prin: greaţă, vomă, dureri de cap, convulsii, tulburări de respiraţie.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…