Din cuprinsul articolului
Gastrita este o afecțiune a stomacului caracterizată de apariția unor leziuni sau inflamații la nivelul mucoasei gastrice. Mucoasa gastrică este partea care secretă sucurile gastrice, formând mediul tipic acid ce îi permite stomacului să se protejeze în timpul procesului de digestie. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre gastrită, ce o cauzează și, de asemenea, cum poate fi prevenită.
Gastrita este una dintre cele mai comune afecțiuni gastroesofagiene și este cauzată de inflamarea mucoasei gastrice. În cazuri grave, aceasta poate fi însoțită de leziuni și ulcerații dureroase. Gastrita poate fi cauzată de infecția cu bacteria Helicobacter Pylori sau alți agenţi infecţioşi, cum virusurile din familia herpes, fungi, paraziți. Cu toate acestea, gastrita poate avea și alte cauze.
Arsurile gastrice, disconfortul pe care îl simți în spatele osului pieptului, senzația de greață, vărsături, balonare, spasmele și durerile abdominale, apărute imediat după masă sunt printre cele mai comune simptome, raportate de majoritatea pacienților care suferă de această afecțiune, scrie bioclinica.ro. De asemenea, există și alte simptome asociate:
Tulburările digestive se pot dezvolta din cauza unui stil de viață sănătos și dezechilibrat. De aceea, este important să faci anumite modificări pentru a susține sănătatea sistemului digestiv.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…