O problemă incomodă, paraziții intestinali eliberează toxine în sânge, reducând rezistența organismului la boli, provocând afecțiuni și agravându-le pe cele deja existente.
Ei se multiplică hrănindu-se cu substanțele nutritive din alimentele consumate de gazdă sau cu cele din mucoasa zonei unde se stabilesc.
În principiu, paraziții își pot stabili reședința oriunde în corpul uman, dar intestinele constituie mediul ideal pentru dezvoltarea și multiplicarea lor.
Există două tipuri de paraziți: cei pluricelulari, precum teniile, oxiurii, limbricii și paraziții unicelulari, ca giardia lamblia, cryptosporidium, blastocystis hominis și microsporidia.
Prezența paraziților în tractul digestiv dă persoanelor afectate câteva simptome comune:
Cauzele care duc la apariția paraziților intestinali sunt multiple: alimente nespălate sau insuficient preparate termic, mâini nespălate, condiții mizere de viață, apă potabilă infestată, animale de companie infestate la rândul lor cu paraziți intestinali, contact cu persoane infestate cu paraziți, călătorii în țări cu igienă precară, pacienți cu imunitatea slăbită sau cu SIDA.
După diagnosticarea făcută de medicul curant, în afară de medicamentele vermifuge, există o serie de remedii din plante, foarte eficiente în combaterea paraziților.
Ceaiurile, tincturile și, evident, igiena corespunzătoare vor ține paraziții intestinali la distanță.
Făină din pudră de măceșe. Se face un amestec din miere și pudră de măceșe (2 părți pudră de măceșe – pulpa fructelor, uscată și măcinată – și o parte miere), din care se iau 2-3 lingurițe, zilnic.
Decoct de rădăcină de iarbă mare. Se prepară un ceai din 4 linguri de plantă la o cană de apă. Se administrează 3-4 linguri de ceai pe zi.
Usturoi cu lapte. Se curăță 2, 3 căpățâni de usturoi, se taie felii și se pun la fiert, într-un pahar cu lapte. Când fierbe, se stinge focul și se lasă acoperit, la răcit. Apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol, dimineața, cu 30 minute înainte de micul dejun.
Usturoi și propolis. Amestecul de usturoi pisat cu propolis sau cu tinctură de propolis duce la eliminarea viermilor din tractul digestiv.
În cazul în care vă doriți să eliminați paraziții cu metode naturiste, faceți abuz de usturoi, ceapă, scorțișoară, piper, muștar, pelin, cuișoare, zeamă de lămâie.
Găsiți și diverse formule de siropuri naturiste, iar medicul vă poate prescrie vermifugele pe care le consideră indicate.
Foarte eficiente sunt și semințele de dovleac, oțetul de mere, uleiul de cocos și morcovii. Încercați și papaya și rodia pentru eliminarea cu succes a paraziților intestinali, într-un mod natural.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…