Sari la conținut

Tot ce trebuie să știi despre sughiț și cum să scapi rapid de el

Sughiţul apare atunci când nervul frenic, care controlează diafragma, se contractă.

„Factorii care provoacă su­ghiţul sunt alimentele mai dure, care lezează esofagul, pastilele nemestecate suficient, mâncatul din poziţie uşor aplecată, frigul, alimente mai acre, stresul, dar şi boli cum sunt cancerul esofagian, pulmonar, bronşic etc.”, precizează Elena Lăţcan, medic ORL.

Doctorul recomandă ca în caz de sughiţ să trageţi aer în piept şi să vă ţineţi respiraţia câteva zeci de secunde pentru a presa diafragma şi a relaxa nervul frenic.

În cazul în care trucul nu dă rezultate, există şi medicamente calmante. Apa nu are însă efect.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel