Sari la conținut

Tot ce trebuie sa stii despre injectiile cu botox ca sa nu ai de suferit

Botox este numele comercial al Toxinei Botulinice de Tip A. Aceasta este derivata din bacteria Clostridium Botulinium.

Atunci cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local, ea blocheaza comunicatiile dintre terminatiile nervoase si fibrele musculare din jurul zonei injectate, cauzand o slabiciune a muschiului din zona.

 

La ce este folosit botoxul ?

 

Acesta este un tratament cosmetic non chirurgical folosit pentru indepartarea ridurilor profunde. El este folosit de persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 65 de ani. Practoc, botoxul blocheaza transmisiunile nervilor pentru a reduce temporar contractiile muschilor faciali ce produc ridurile.

 

In conditiile in care s-a dovedit stiintific ca botoxul este un tratament eficient si sigur impotriva ridurilor, popularitatea utilizarii acestuia a crescut foarte mult in ultimii ani.

 

Cine poate apela la tratamentele cu botox?

 

In general se poate apela la botox abia dupa ce medicul de familie si-a dat acordul in acest sens. Exista insa si anumite situatii in care nu se recomanda folosirea botoxului: daca exista afectiuni ale musculaturii sau ale nervilor, daca persoana care vrea sa apeleze la tratament alapteaza sau daca vrea sa ramana insarcinata in perioada imediat urmatoare.

 

Procedura de injectare cu botox

 

Medicul specialist va administra cateva mici injectii cu botox direct in muschii fetei. Inainte de injectare, medicul va determina exact unde trebuie sa aplice injectiile, examinand modul in care se incordeaza anumiti muschi din zona sprancenelor.

 

 

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel