Fisticul face parte din categoria nucilor precum alunele şi migdalele. Se cunosc efectele benefice ale acestor alimente, însă nici fisticul nu trebuie ignorat.
Pistacia vera sau fisticul se găsesc în arborii din Asia centrală, din ţări ca Siria, Iran, Turkmenistan, Kirgistan, Turcia, Grecia, Pakistan şi Afghanistan.
Fisticul conţine proteine, 62% lipide, carbohidraţi, minerale de calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamine A şi C. Bogat în vitamine el ajută la
- scăderea colesterolului LDL sau colesterolul rău
- lupta cu grăsimile – fisticul conţine 3-4 calorii
- reduce cortizolul, un hormon de stres
- reduce riscul de cancer
- protejează inima
Există foarte multe reţete cu fostic. Le poţi mânca simple sau le poţi adăuga în salate, poţi să faci sos pentru pieptul de pui sau poţi face îngheţată de fistic.
A.