Din cuprinsul articolului
Tot ce trebuie să știi despre artrită. Daniela Opriş Belinski, reumatolog, a vorbit despre această afecțiune zgomotoasă, al cărei tratament poate fi de lungă durată.
Este important să ştim şi că artrita se transmite pe cale sexuală. Pe lângă alte infecţii, poate să apară şi artrita reactivă, care răspunde foarte greu la tratament.
„Artrita, medical vorbind, înseamnă durere la nivel articular însoţită de umflarea articulaţiei. Sunt foarte multe cauze pentru care poate apărea. Sunt cauze degenerative, în condiţiile în care ai artroză sau cauze inflamatorii, precum guta.
Această afecţiune este foarte zgomotoasă, articulaţia doare şi se încălzeşte. Mai avem şi alte artrite inflamatorii, dar şi artrite infecţioase.
Reumatismul este un termen umbrelă, care adăposteşte mai multe afecţiuni. Cea mai frecventă este cea degenerativă cauzată de artroză, în care avem o afectare progresivă. Apare durere, impotenţă funcţională”, a spus medicul Daniela Opriş Belinski, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.
Sunt anumite arii, precum genunchiul. În acest caz, putem preveni. O greutate normală va încetini apariţia artrozei.
Da, se poate! Există anumiţi germeni care pot da un tip de artrită septică, care să provoace o infecţie. Germenul ajunge direct în articulaţie. Mai există şi posibilitatea ca la anumiţi pacienţi cu particularităţi genetice, pe lângă alte infecţii, să apară şi artrita reactivă, care se manifestă tot prin durere articulară şi care răspunde foarte greu la tratament.
Vindecarea totală o putem avea în artritele infecţioase. În momentul de faţă avem foarte multe antibiotice. De exemplu, gonococul răspunde foarte bine la tratament. Putem să avem vindecare fără leziuni. În cazul artritei reactive, tratamentul poate fi de lungă durată.
Da ai ghinionul să te întâlneşti în viaţa cu mai mulţi germeni, din păcate da, poate reapărea. Nu capeţi imunitate. Poţi face de mai multe ori”, a mai spus medicul.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…