Sari la conținut

Tort de ciocolată și cocos. Fără zahăr, fără făină și fără coacere

Delicios și sănătos, cu puține calorii.

Tort-raw-de-cocos-si-ciocolata-5

Ingrediente blat:

  • 120 gr migdale hidratate  peste noapte
  • 50 gr curmale hidratate 15 minute
  • 1/2 lingurita cacao
  • 45 gr fulgi ovaz
  • 30 gr ulei cocos topit la bain marie
  • 1 lingura fulgi cocos pentru tava

Ingrediente crema cocos:

  • 300 gr caju hidratat peste noapte
  • 200 gr banane congelate (cantitate neta, fara coaja)
  • 3 lingurite zeama lamaie
  • 1 conserva lapte cocos organic (400 ml)
  • 1 lingurita  pudra vanilie
  • 70 gr miere salcam sau sirop de agave
  • 100 gr ulei cocos topit la bain marie

Glazura ciocolata:

  • 110 gr banane congelate si stropite cu zeama de lamaie  (cantitate neta, fara coaja)
  • 170 gr avocado bine copt
  • 3 lingurite cacao
  • un praf de sare
  • 35 gr miere de salcam sau sirop agave
  • 30 gr ulei cocos
  • 1 lingura apa

Metoda:

  1. Pentru a obtine blatul, am pus in bolul robotului migdalele, curmalele, cacao, fulgii de ovaz si am maruntit. Am dorit o consistenta mai crocanta, asa ca nu le-am maruntit foarte fin si le-am lasat cam de marimea bobului de orez. Daca doriti ca blatul sa fie mai fin, procesati pana cand obtineti consistenta dorita.
  2. Odata maruntite, am adaugat si uleiul de cocos topit la bain-marie.
  3. Compozitia obtinuta am intins-o intr-o tava cu diametru de 16 cm, tapetata cu fulgi de cocos si am lasat tava la congelator pana cand am facut crema de cocos.
  4. Pentru crema de cocos am procesat caju-ul hidratat, la viteza maxima, pana cand am obtinut o crema fina.
  5. Peste crema de caju obtinuta, am adaugat bananele congelate, zeama de lamaie, laptele de cocos (am lasat conserva la frigider peste nopate si am folosit doar partea alba/grasimea-aproximativ 6 linguri), pudra vanilie si am mixat totul.
  6. La  final am adaugat mierea/sirop agave si uleiul de cocos topit la bain marie. Crema rezultata este una fina, densa, asemenea mousului.
  7. Crema de cocos obtinuta am pus-o peste blat si am pus din nou la congelator pentru a se intari putin.
  8. Pentru glazura de ciocolata am pus in robot bananele congelate si avocado si am mixat pana cand am obtinut o crema fina.
  9. Tot aici am adaugat cacao, sare, miere/sirop agave, ulei de cocos, apa si am procesat din nou.
  10. Glazura am intins-o peste crema de cocos si am mai lasat tortul la congelator 30 minute.
  11. Tortul rezultat a avut o greutate de 1,1 kg si inaltime de 5 cm; eu zic ca ar merge facut si intr-o tava de 18 cm, folosind aceleasi cantitati de ingrediente. Poate fi pastrat in frigider.

Tort-raw-de-cocos-si-ciocolata-15

Reteta publicata de Alina Stan pe blogul culinar Arome de poveste.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel