Din cuprinsul articolului
Tort spectaculos pentru o seară festivă. Se cuvine să întâmpinăm frumos noul an și după ce am vizionat multe rețete, credem că acesta ar putea fi perfect în noapte de anul nou.
Combinația clasică, dar excelentă între ciocolată și zmeură, este adorată de toți iubitorii de ciocolată, însă intervenția cremei de mascarpone vine cu un plus de gust și savoare.
Ideea de a face această prăjitură mi-a venit după ce am făcut ciocolata umplută cu dulceața de zmeură cu semințe de Chia, dezvăluie chef Nicolaie Tomescu.
A ieșit ceva divin, cred că cea mai bună combinație făcută vreodată. Tort cu blat umed de ciocolată, dulceață de zmeură ușor acrișoară și finețea cremei de mascarpone sunt combinația fatală pentru orice împătimit al deserturilor pe bază de ciocolată!
Ingrediente:
Pentru blat
450 g zahăr tos
1/2 linguriță sare
220 g iaurt
110 ml ulei vegetal
2 ouă
2 lingurițe extract de vanilie
250 g făină albă
80 g cacao de bună calitate
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe rase de bicarbonat
60 ml apă fierbinte
Pentru uns blatul
400 g dulceață de zmeură
Pentru ganache
330 ciocolată 50% cacao
400 ml frișcă naturală din lapte
Pentru crema de mascarpone
250 g mascarpone
300 ml frișcă naturală din lapte
70 g zahăr pudră
1 lingură extract vanilie
100 g din ganache-ul din rețetă
Vedeți cum se prepară rețeta, pas cu pas, însoțită de fotografii. Citește continuarea…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…