Din cuprinsul articolului
Tort spectaculos pentru o seară festivă. Se cuvine să întâmpinăm frumos noul an și după ce am vizionat multe rețete, credem că acesta ar putea fi perfect în noapte de anul nou.
Combinația clasică, dar excelentă între ciocolată și zmeură, este adorată de toți iubitorii de ciocolată, însă intervenția cremei de mascarpone vine cu un plus de gust și savoare.
Ideea de a face această prăjitură mi-a venit după ce am făcut ciocolata umplută cu dulceața de zmeură cu semințe de Chia, dezvăluie chef Nicolaie Tomescu.
A ieșit ceva divin, cred că cea mai bună combinație făcută vreodată. Tort cu blat umed de ciocolată, dulceață de zmeură ușor acrișoară și finețea cremei de mascarpone sunt combinația fatală pentru orice împătimit al deserturilor pe bază de ciocolată!
Ingrediente:
Pentru blat
450 g zahăr tos
1/2 linguriță sare
220 g iaurt
110 ml ulei vegetal
2 ouă
2 lingurițe extract de vanilie
250 g făină albă
80 g cacao de bună calitate
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe rase de bicarbonat
60 ml apă fierbinte
Pentru uns blatul
400 g dulceață de zmeură
Pentru ganache
330 ciocolată 50% cacao
400 ml frișcă naturală din lapte
Pentru crema de mascarpone
250 g mascarpone
300 ml frișcă naturală din lapte
70 g zahăr pudră
1 lingură extract vanilie
100 g din ganache-ul din rețetă
Vedeți cum se prepară rețeta, pas cu pas, însoțită de fotografii. Citește continuarea…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…