Potrivit specialiștilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziționate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpșunele.
Oamenii de știință au realizat o cercetare și au descoperit că 98% din mostrele de căpșuni din marile magazine conțineau cel puțin un tip de pesticide. Conform raportului, căpșunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii și-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an.
Cercetarea desfășurată în Statele Unite a ajuns la concluzia că cele mai „murdare” 12 vegetale sunt:
Aceeași organizație americană a publicat și o listă a celor mai sigure alimente de proveniență vegetală:
Fructele și legumele sunt parte esențială a unui stil de viață sănătos, dar dacă nu putem să le achiziționăm de la producători locali sau cu certificare bio, este preferabil să renunțăm la cele de pe lista „neagră”, recomandă Prevention.com.
În schimb, vegetalele din a doua listă pot fi consumate chiar dacă sunt crescute convențional.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…