TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența ei este mult mai dăunătoare decât grăsimea care se află direct sub piele (grăsimea subcutanată).

Grăsimea viscerală este adiacentă organelor vitale, cum ar fi ficatul și intestinele. Din acest motiv, grăsimea poate interfera cu procesele cheie, crescând riscul de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

O dietă adecvată și echilibrată este cheia pentru reducerea grăsimii viscerale și prevenirea acumulării acesteia în organism, potrivit experţilor.

Micul dejun care topește grăsimea de pe burtă

Un studiu publicat în International Journal of Behavioral Eating and Physical Activity a încercat să evalueze efectele diferitelor combinații de mic dejun asupra acumulării de grăsime viscerală. Oamenii de știință au investigat relația dintre compoziția micul dejun și obezitatea abdominală în rândul celor care mănâncă micul dejun.

La persoanele din studiu, s-au distins următoarele tipuri de gustări:

– pâine albă, unt, dulceață

– fructe, cereale, nuci/semințe, iaurt

– cereale și lapte

După compararea fiecărui tip de mic dejun, s-a constatat că cea mai rezonabilă opțiune a fost asociată negativ cu o creștere a grăsimii viscerale.

„Cei care mănâncă micul dejun în mod regulat au cel mai mic risc de a acumula grăsimea în zona abdominală, dacă această principală masă a zilei conţine fructe, cereale integrale, nuci/semințe și iaurt”, au explicat cercetătorii.

„Această asociere se explică parțial prin alimentația lor mai sănătoasă în restul zilei”, au scris autorii studiului. Rezultatele nu sunt surprinzătoare – alimentele neprocesate și neîndulcite ajută la reducerea grăsimii viscerale, deoarece nu conțin zaharuri adăugate.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Proteine ​​la fiecare masă

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea în greutate, deoarece te face să te simți mai plin decât carbohidrații și grăsimile.

„Așadar, dacă includeți o sursă de proteine ​​slabe, cum ar fi puiul alb fără piele, s-ar putea să descoperiți că nu vă este la fel de foame și, prin urmare, mâncați mai puțin”, concluzionează experţii chinezi.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: