Din cuprinsul articolului
Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența ei este mult mai dăunătoare decât grăsimea care se află direct sub piele (grăsimea subcutanată).
Grăsimea viscerală este adiacentă organelor vitale, cum ar fi ficatul și intestinele. Din acest motiv, grăsimea poate interfera cu procesele cheie, crescând riscul de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
O dietă adecvată și echilibrată este cheia pentru reducerea grăsimii viscerale și prevenirea acumulării acesteia în organism, potrivit experţilor.
Un studiu publicat în International Journal of Behavioral Eating and Physical Activity a încercat să evalueze efectele diferitelor combinații de mic dejun asupra acumulării de grăsime viscerală. Oamenii de știință au investigat relația dintre compoziția micul dejun și obezitatea abdominală în rândul celor care mănâncă micul dejun.
La persoanele din studiu, s-au distins următoarele tipuri de gustări:
– pâine albă, unt, dulceață
– fructe, cereale, nuci/semințe, iaurt
– cereale și lapte
După compararea fiecărui tip de mic dejun, s-a constatat că cea mai rezonabilă opțiune a fost asociată negativ cu o creștere a grăsimii viscerale.
„Cei care mănâncă micul dejun în mod regulat au cel mai mic risc de a acumula grăsimea în zona abdominală, dacă această principală masă a zilei conţine fructe, cereale integrale, nuci/semințe și iaurt”, au explicat cercetătorii.
„Această asociere se explică parțial prin alimentația lor mai sănătoasă în restul zilei”, au scris autorii studiului. Rezultatele nu sunt surprinzătoare – alimentele neprocesate și neîndulcite ajută la reducerea grăsimii viscerale, deoarece nu conțin zaharuri adăugate.
Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea în greutate, deoarece te face să te simți mai plin decât carbohidrații și grăsimile.
„Așadar, dacă includeți o sursă de proteine slabe, cum ar fi puiul alb fără piele, s-ar putea să descoperiți că nu vă este la fel de foame și, prin urmare, mâncați mai puțin”, concluzionează experţii chinezi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…