Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică un număr redus de produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.
Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.
Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.
Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.
Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine (antioxidanț puternici).
Un alt aliment care curăță ficatul este mărul, care ameliorează funcțiile hepatice.
Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conține grăsimi sănătoase care absorb toxinele.
Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.
În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…