Alimentele bogate în luteină, zeaxantină, acizii Omega 3 ajută foarte mult la hrănirea retinei şi vă protejează pe timp îndelungat de apariţia degenerescenţei maculare legată de vârstă.
Morcovii, caisele, pepenele galben conţin betacaroten, substanţe din categoria carotenoizilor, esenţiale pentru sănătate ochilor. „Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care asigură fotochimia vederii. În declanşarea senzaţiei vizuale, vitamina A se oxidează”, explică nutriţionistul Luiza Pârvu.
2. Piept de pui sau curcan
Carnea slabă de pui sau curcan conţine niacină (vitamina B3), care încetineşte degenerarea maculară şi reduce riscul de apariţie a cataractei.
3. Lactate slabe şi ouă
Conţin riboflavină (vitamina B2), zinc şi luteină, care au acelaşi efect de protejare împotriva cataractei.
4. Legume verzi
Broccoli, ardeii verzi, loboda şi spanacul conţin cea mai mare cantitate de luteină şi zeaxentină, antioxidanţi care protejează ochiul de radicalii liberi.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…