Sari la conținut

Top zece alimente și trucuri pentru a trata în mod natural simptomele răcelii și gripei

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei
gripa

Odată ce vara este deja o amintire îndepărtată, pentru mulți dintre noi a început deja bătălia anuală pentru a învinge nasul înfundat sau durerile în gât.

Răcelile se răspândesc adesea prin aer, pe măsură ce se tușește sau se strănută. Odată inhalate, simptomele pot include nas înfundat, nas care curge, gâtul iritat, gâdilat, strănut, ochi înlăcrimați și febră ușoară. Pe scurt, știm cu toții cât de rău te poate face să te simți. Dar, înainte de a căuta spray-ul nazal, pastilele sau paracetamolul, merită să vă uitați la câteva modalități complet naturale de a alunga aceste simptome de răceală și gripă, dând în același timp un impuls sistemului dumneavoastră imunitar.

Expertul în alimentație și arome, Phil Bianchi de la The Gift Of Oil, enumeră cele mai bune cinci alimente pentru cei care se pare că nu pot scăpa de sezonul de răceală și gripă.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un ingredient natural excelent și poate fi folosit și pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar. Uleiul de măsline poate ajuta la reducerea inflamației din organism, iar polifenolii ajută la îmbunătățirea imunității prin activarea principalei structuri de apărare a organismului. Încălzirea uleiului îl poate face mai puțin eficient, așa că păstrați-l la rece sau la temperatura camerei, cu un oțet balsamic bun și pâine crocantă pentru a-l înmuia.

Miere

Mierea este un alt remediu natural strălucit, folosit adesea pentru durerile de gât și răceli datorită efectelor sale calmante. Mierea conține, de asemenea, proprietăți antioxidante, antibacteriene și antimicrobiene care luptă împotriva virușilor și bacteriilor.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt super bogate în vitamina C, ceea ce le face un remediu ideal pentru răceala comună. Vitamina C ajută organismul să producă anticorpi, care sunt proteine care luptă împotriva bolilor. Căpșunile, afinele și zmeura sunt toate surse excelente de vitamina C și sunt ușor de adăugat în dieta ta pentru un plus de imunitate.

Peștele gras

Peștele gras este plin de acizi grași omega-3 care vă pot ajuta sistemul imunitar să funcționeze mai eficient. Omega-3 are proprietăți antiinflamatorii puternice, care joacă un rol important în reducerea inflamației provocate de globulele albe din sângele dumneavoastră. Consumul de pește gras este în general recomandat ca parte a unei diete sănătoase, așa că măriți consumul obișnuit în perioada sezonului de răceală și gripă pentru a vă ajuta să vă mențineți sistemul imunitar puternic.

Ceapă

Ceapa conține compuși de sulf care ajută la combaterea mucusului și favorizează expulzarea mucusului din căile respiratorii. Ceapa este considerată a fi un antibiotic natural puternic și sunt atât de ușor de încorporat în dieta ta zilnică!

„Pentru cea mai bună masă antigripală și antigripală, încercați o salată de somon glazurată cu miere, cu un dressing de ulei de măsline și ceapă caramelizată și savurați câteva fructe de pădure la desert”, spune Phil.

Alte sfaturi nemedicinale testate pentru a învinge răceala

Ușurați congestia cu o compresă caldă

O compresă caldă și liniștitoare poate ajuta la ameliorarea congestiei, deschizând pasajele nazale din exterior. Prepararea propriei comprese calde este foarte simplă. Pur și simplu înmuiați un prosop mic în apă caldă, apoi asigurați-vă că stoarceți cât mai multă apă din el. Apoi trebuie doar să îl împăturești și să îl așezi peste nas și frunte. Aceasta este o soluție fantastic de blândă, care poate fi foarte reconfortantă și care poate fi repetată ori de câte ori este nevoie.

Mențineți-vă hidratat

Dacă vă luptați cu o răceală sau aveți simptome de tip gripal, trebuie să vă asigurați că beți multe lichide. Menținerea unei bune hidratare poate ajuta la subțierea mucusului din pasajele nazale, trimițând fluidele afară din nas și ameliorând presiunea din sinusuri. Amintiți-vă că mai puțină presiune înseamnă mai puțină inflamație și iritație. Ca o notă secundară, dacă aveți, de asemenea, o durere în gât, lichidele calde, cum ar fi ceaiul, pot ajuta adesea să ușureze orice disconfort.

Faceți un duș

Dacă ați sărit vreodată la duș cu nasul înfundat, este posibil să fi fost plăcut surprins să constatați că adesea puteți respira mai ușor după aceea – dar de ce? Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spun că aburul de la un duș poate de fapt să subțieze mucusul din nas, reducând astfel inflamația. Apucarea unui duș cald și plăcut are puterea de a vă ajuta să vă ajutați respirația să revină la normal – cel puțin temporar. Este posibil să obțineți același efect respirând apă fierbinte dintr-o chiuvetă sau dintr-un bol. Acest lucru poate fi extrem de reconfortant și vă poate ajuta cu adevărat să vă simțiți mai mult ca de obicei.

  • Puneți apă fierbinte într-un castron sau în chiuvetă.
  • Apoi, puneți un prosop pe cap și puneți capul deasupra chiuvetei/cuvelei
  • Lăsați aburul să se formeze și inspirați adânc, simțind cum aburul vă liniștește
  • Aveți mare grijă să nu vă ardeți fața cu apa fierbinte sau cu aburul
  • Luați un spray salin

Dacă hidratarea este obiectivul tău, atunci ai putea să ridici lucrurile la un nivel superior cu un spray cu soluție de apă sărată – cunoscut și sub numele de soluție salină. Folosirea unuia va crește cu siguranță umiditatea din nări, ceea ce ar putea oferi o oarecare ușurare.

Scurgeți sinusurile

Ați auzit vreodată de un „neti pot”? Poate sună puțin cam scârbos, dar în esență este doar un recipient conceput pentru a elimina mucusul și fluidele din pasajele nazale. Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă folosirea apei distilate sau sterile în loc de apă de la robinet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel