Din cuprinsul articolului
Superalimente pentru sănătatea creierului. Viața noastră de zi cu zi este influențată de memorie, abilitatea cognitivă crucială care ne ajută să ne amintim orice, de la informații vitale, la experiențe memorabile.
Deși pierderea memoriei poate apărea treptat pe măsură ce îmbătrânim, există strategii de menținere și chiar de îmbunătățire a memoriei. Consumul de superalimente, care sunt recunoscute pentru îmbunătățirea memoriei, este o strategie eficientă.
Vom prezenta în cele ce urmează cinci astfel de super-alimente care pot îmbunătăți memoria.
Ciocolata neagră, în special cea cu conținut de cacao de 70% sau mai mare, este o sursă excelentă de flavonoide și alți antioxidanți. Acești antioxidanți pot încuraja formarea vaselor de sânge și pot îmbunătăți fluxul de sânge către creier.
Îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive poate fi atribuită acestui flux sanguin crescut. În plus, există urme de teobromină și cofeină în ciocolata neagră, care pot îmbunătăți starea de spirit și concentrarea.
Mulți oameni prezintă afinele ca fiind un superaliment care promovează sănătatea creierului. Sunt abundenți în antioxidanți, în special flavonoide precum antocianinele, care au fost legate de performanțe cognitive și de memorie îmbunătățite.
În studii s-a descoperit că consumul regulat de afine este capabil să încetinească scăderea memoriei cauzată de vârstă. În plus, au vitaminele K și C, ambele fiind dovedite că promovează sănătatea creierului.
Curcumina este o substanță chimică prezentă în turmeric, un condiment galben strălucitor care este frecvent folosit în mâncărurile cu curry. Calitățile antioxidante și antiinflamatorii puternice sunt binecunoscute pentru curcumină.
Capacitatea sa de a îmbunătăți memoria și funcția cognitivă a fost cercetată. Factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), un hormon de creștere care este implicat în funcția creierului, poate fi crescut în creier de curcumină. O creștere a BDNF este legată de performanțe cognitive și de memorie mai bune.
Anumite tipuri de pește, cum ar fi păstrăvul, macroul și somonul, sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special DHA (acid docosahexaenoic). DHA este o substanță chimică esențială a creierului care a fost conectată la îmbunătățirea performanței cognitive și a memoriei.
Comunicarea dintre celulele creierului, care este necesară pentru memorie și învățare, este susținută de acizii grași omega-3 și ajută la păstrarea integrității structurale a celulelor creierului. S-a demonstrat că consumul frecvent de pește gras îmbunătățește memoria și funcția creierului în general.
Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza kale și verdeața, promovează funcția creierului. Mai ales bogat în vitamina K, care este necesară pentru formarea sfingolipidelor, un fel de grăsime care este strâns ambalată în celulele creierului ele sunt.
Acest tip de grăsime este esențial pentru funcționarea normală a creierului, iar deficitul de vitamina K a fost legat de deteriorarea cognitivă.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…