Din cuprinsul articolului
Circulația sângelui normală este esențială pentru alimentarea corespunzătoare a organismului cu sânge. O circulație deficitară poate cauza multe probleme de sănătate.
Există o multitudine de cauze pentru circulația deficitară. Stilul de viață nesănătos, sedentarismul, anumite afecțiuni pot crește acest risc, precum boala arterială periferică, cheaguri de sânge, varice, diabet, obezitate, sindrom Raynaud.
Peștele este bogat în acizii grași Omega 3, care sunt importanți pentru buna circulație a sângelui. Consumul a cel puțin 2 porții de pește săptămânal ajută la reglarea presiunii sângelui și menține arterele curate, prevenind totodată formarea cheagurilor de sânge, aspect foarte important în îmbunătățirea circulației sângelui.
Aceasta are un nivel ridicat de antioxidanți și nitrați. Ei sprijină circulația sanguină, ajută la dilatarea vaselor de sânge și reduc riscul de hipertensiune. Asta înseamnă că țesuturile și organele vor primi mai mult oxigen și o cantitate mai mare de substanțe nutritive. Rodia este cunoscută și pentru efectul ei energizant, scrie csid.ro.
Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute alimente benefice pentru circulația sângelui. Usturoiul conține un compus numit alicină, care ajută la relaxarea vaselor sanguine. Studiile arată că persoanele care au o dietă în care includ frecvent usturoi au o tensiune arterială în parametri și o circulație sanguină mai bună. Cu atât mai mult, el aduce multe alte beneficii pentru sănătate, fiind și un aliat pentru întărirea sistemului imunitar.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, compuși pe care organismul le convertește în oxid nitric. Acesta ajută la relaxarea vaselor sangvine și îmbunătățește circulația sângelui prin dilatarea acestora. Cu atât mai mult, sfecla roșie este un remediu cunoscut pentru tensiunea arterială.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…