Top 8 trăsături fizice care influenţează starea de sănătate

Indicii ale bolilor  ca Parkinson, Alzheimer sau cancer pot fi observate doar aruncând o privire în oglindă.

  1. Lungimea degetelor

Femeile care au degetul arătător mai scurt decât inelarul sunt de 2 ori mai predispuse riscului de osteoporoză la genunchi, conform unui studiu publicat în Arthritis & Rheumatism. Această trăsătură caracteristică bărbaţilor este prezentă la femeile care au un nivel mai scăzut de estrogen, hormon care joacă un rol importnat în dezvoltarea osteoartitei.

Cum preveniţi: întăriţi-vă muşchii din jurul genunchilor. În timp ce staţi jos întindeţi fiecare picior pararalel cu podeaua, ţinându-l întins timp de 5-10 secunde. Repetaţi de 10 ori pentru fiecare picior.

  1. Înălţimea

Femeilor mai înalte de 1,57 m le lipseşte o mutaţie genetică ce le-ar permite să ajungă până la vârsta de 100 de ani, conform unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cum preveniţi: renunţaţi la fumat, reduceţi consumul de alcool şi de carne.

  1. Lungimea picioarelor

Picioarele scurte indică o problemă la ficat. Un studiu publicat în 2008 a descoperit că femeile ale căror picioare au o lungime cuprinsă între 58 şi 73 cm au un nivel mai ridicat de enzime ceea ce indică o problemă a ficatului.

Cum preveniţi: evitaţi să vă expuneţi ficatul toxinelor şi îl veţi menţine sănătos. Purtaţi mască şi mănuşi când faceţi curat sau folosiţi produse chimice.

  1. Simţul mirosului

Adulţii care nu pot identifica mirosul de banană, cel de lămâie sau de scorţişoară sunt de 5 ori mai predispuşi să dezvolte Parkinson în următorii 4 ani. Cercetătorii sunt de părere că zona creierului responsabilă cu funcţia olfactivă este prima afectată de Parkinson, cu 2-7 ani înainte de a fi diagnosticată.

Cum preveniţi: luaţi suplimente de Omega 3 pentru a vă îmbunătăţi rezistenţa creierului la compuşii toxici responsabili de apariţia Parkinsonului.

  1. Lungimea braţelor

Femeile care au braţele scurte sunt mai predispuse apariţiei bolii Alzheimer, conform unui studiu publicat în jurnalul Neurology. Vă puteţi afla lungimea braţelor întinzându-le lateral paralel cu podeaua şi apoi rugaţi pe cineva să vi le măsoare de la vârfurile degetelor unei mâini până la vârfurile degetelor celeilalte mâini, dacă măsurătoarea vă indică mai puţin de 73 cm, atunci se consideră că le aveţi scurte. De vină pentru braţele scurte poate fi alimentaţia din perioada în care eraţi în creştere, factor care duce şi la declinul cognitiv.

Cum preveniţi: găsiţi-vă un hobby ca pictura sau olăritul. Un studiu al   Alzheimer’s Disease Center a descoperit că adulţii care îşi petrec mai mult timp implicaţi în activităţi care le fac plăcere au de 2 ori mai puţine şanse de a dezvolta Alzheimer.

  1. Cutele de la nivelul lobulilor urechilor

Numeroase studii au demonstrat că ridurile liniare aflate pe un lob sau pe ambii pot prezice viitoarele evenimente cardiovasculare (infarct, moarte cardiacă). Un rid la nivelul unui lob al urechii creşte cu 33% riscul, câte un rid pe fiecare lob creşte riscul evenimentelor cardiovasculare cu 77%, conform unei cercetări publicate în Jurnalul American de Medicină. Medicii nu sunt foarte siguri, însă consideră că pierderea fibrelor elastice poate cauza atât apariţai ridurilor cât şi rigidizarea arterelor.

Cum preveniţi: menţineţi-vă inima sănătoasă slăbind şi asigurându-vă că nu aveţi tensiunea şi colesterolul crescute.

  1. Mărimea sutienului

Sânii mari nu sunt neapărat un avantaj, în ceea ce priveşte sănătatea. Femeile care poartă cupa D sau mai mare, la sutien la vârsta de 20 de ani sunt mai predispuse să dezvolte diabet de tip 2, spre deosebire de cele care poartă mărimi mai mici, conform unui studiu publicat în Canadian Medical Association Journal. De vină este ţesutul gras al sânilor care este sensibil hormonal şi poate influenţa rezistenţa la insulină.

Cum preveniţi: faceţi exerciţii fizice intense, deoarece pot îmbunătăţi capacitatea organismului de a metaboliza zahărul.

  1. Grupa sangvină

Persoanele cu grupele A, B sau AB sunt cu 44% mai predispuse dezvoltării cancerului pancreatic, spre deosebire de cei cu grupa O, conform unei cercetări al Dana-Farber Cancer Institute din Boston şi Harvard Medical School.

Cum preveniţi: luaţi suplimente de vitamina D. Adulţii care consumă

300 IU sau o cantitate mai mare din această vitamină, zilnic au cu 44% mai puţine şanse de a dezvolta cancer pancreatic, spre deosebire de cei care consumă 150 IU pe zi. Brânzeturile degresate şi peştele sunt cele mai bune surse alimentare de vitamina D.

 

Recent Posts

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

1 minut ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

32 de minute ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

o oră ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

2 ore ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

2 ore ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

2 ore ago

Citeste si: