Din cuprinsul articolului
Un avocado de mărime medie furnizează organsimului 14 grame de fibre şi doar 300 de calorii. Medicii spun că acest fruct este o sursă excelentă de vitamine, grăsimi bune şi minerale esențiale.
Deși nu este la fel de faimos ca uleiul de măsline, uleiul de avocado are numeroase beneficii pentru sănătate, în mare parte datorită conținutului său de grăsimi antioxidante și benefice.
Uleiul de avocado este delicios, hrănitor și ușor de folosit. Este bogat în acid oleic (o grăsime mononesaturată), grăsimi polinesaturate, carotenoide și alți nutrienți bogați în antioxidanți care susţin îmbunătățirea sănătății inimii, a pielii și a ochilor.
Îl puteți adăuga cu ușurință în dieta dvs. într-o salată, ca parte a unei băuturi sau ca înlocuitor pentru majoritatea celorlalte uleiuri vegetale. Dacă doriți să vă schimbați meniul, încercați să adăugați ulei de avocado.
Uleiul de avocado este uleiul natural care este presat din pulpa fructului avocado. Aproape 70% din uleiul de avocado constă din acid oleic bun pentru inimă, un acid gras omega-9 mononesaturat. Acest acid gras este, de asemenea, o componentă majoră a uleiului de măsline și se crede că este parțial responsabil pentru beneficiile sale pentru sănătate. De asemenea, aproximativ 12% din uleiul de avocado sunt grăsimi saturate și aproximativ 13% sunt grăsimi polinesaturate.
Uleiul de avocado are un conţinut ridicat de omega-6 la omega-3 (13:1) și, de obicei, avem nevoie de aproximativ 3:1 sau 2:1 pentru o sănătate optimă. Majoritatea cercetărilor sugerează că o dietă bogată în grăsimi nesaturate este bună pentru sănătate și poate reduce riscul de boli cronice, precum bolile de inimă și demența.
Avocado și uleiul de avocado sunt surse bune de luteină, un carotenoid și antioxidant benefic pentru sănătatea ochilor și poate reduce riscul de cataractă și degenerescență maculară, care sunt boli oculare frecvente legate de vârstă.
Unii nutrienți trebuie combinați cu grăsimi pentru ca organismul să le absoarbă, cum ar fi vitaminele solubile în grăsimi A, D, E și K. În special, carotenoidele precum betacarotenul, licopenul, luteina și zeaxantina sunt slab absorbite fără grăsimi.
Din păcate, multe fructe și legume bogate în carotenoizi, cum ar fi pepenele verde și roșiile, au un conținut scăzut de grăsimi. De aceea, adăugarea uleiului de avocado sau a unui alt tip de grăsime la alimente vă poate ajuta să absorbiți mai bine acești nutrienți.
Artrita este o boală foarte frecventă care implică inflamarea dureroasă a articulațiilor şi afectează milioane de oameni din întreaga lume.
Deși există multe tipuri de artrită, cel mai frecvent tip este osteoartrita. Numeroase studii au descoperit că extractele de ulei de avocado și de soia pot reduce durerea și rigiditatea asociate cu osteoartrita.
Uleiul de avocado este bogat în acizi grași și nutrienți care pot aduce beneficii pielii. Este o sursă bună de vitamine A și E, care sunt asociate cu vindecarea sau ameliorarea simptomelor bolilor dermatologice, precum psoriazis sau diverse dermatite.
Din fericire, uleiul de avocado conține un număr mare de antioxidanți benefici pentru sănătate, ca de exemplu carotenoizi, tocoferoli (forme ale vitaminei E) și diverși steroli din plante.
Uleiul de avocado este foarte versatil și ușor de încorporat în dieta zilnică. De exemplu, îl puteți consuma rece, dar și preparat sub formă de ulei de gătit sigur și sănătos, deoarece acizii săi grași sunt stabili la temperaturi ridicate (până la aproximativ 520°F sau 271°C).
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…