Din cuprinsul articolului
Știați că pH-ul sângelui nostru trebuie să rămână într-un interval foarte îngust, altfel pot apărea boli grave și chiar moartea? Acest lucru este atât de esențial pentru existența umană, încât corpul nostru are un mecanism minunat de menținere a echilibrului sângelui nostru.
Acest mecanism ne protejează sângele cu orice preț, uneori în detrimentul țesuturilor noastre. Atunci când țesuturile devin acide, acest lucru poate duce, la rândul său, la perturbarea funcționării unor sisteme importante, inclusiv a organelor, a digestiei, a integrității pielii și a reparării leziunilor.
Pentru a ne menține echilibrul nostru intern alcalin și acid, avem nevoie de câteva instrumente. Aceste instrumente sunt peste tot în jurul nostru, iar alimentele fac parte din ele.
În continuare sunt prezentate alimentele care sunt considerate cele mai alcaline. Adăugați aceste alimente pentru a încorpora mai multă alcalinitate în corpul dvs. dacă aveți prea mult acid în organism sau dacă pur și simplu doriți să adăugați mai multă sănătate în corpul dvs.
Toate legumele cu frunze verzi trebuie consumate din abundență și fac parte din dieta alcalină. Spanacul este ușor de cumpărat, ușor de folosit în rețete și salate și este delicios.
Spanacul sau baby spanacul este o forță nutritivă și este unul dintre cele mai alcaline alimente pe care ar trebui să le avem în dieta noastră zilnică.
La fel ca toate alimentele verzi, spanacul este bogat în clorofilă, un puternic agent alcalinizant și de întărire a sângelui.
Este, de asemenea, foarte bogată în vitamina K, vitamina A, mangan, magneziu, acid folic, fier, vitamina C, vitamina B2, calciu, potasiu, vitamina E, fibre alimentare. Unul dintre cele mai alcaline alimente de pe pământ și unul de consumat în fiecare zi.
Kale este o altă frumusețe de frunze verzi care este larg cunoscută pentru bunătățile sale care luptă împotriva cancerului, scad colesterolul, sunt bogate în antioxidanți și detoxifiante. De aceea, este considerat printre cele mai alcaline alimente.
Mai puțin populară decât spanacul, dar numai pentru că are o istorie de a fi prost preparată (ca și varza) – atunci când este făcută cum trebuie, este absolut delicioasă.
Frumusețea castravetelui este conținutul său de apă – 95%. Este fenomenal și nu o veți găsi nicăieri altundeva. Are un conținut ridicat de apă și este unul dintre cele mai alcaline alimente din natură.
Acest lucru îl face un aliment foarte hidratant de consumat, care conține, de asemenea, cantități excelente de antioxidanți, inclusiv lignani super-importanți.
Acești polifenoli extrem de benefici au fost cel mai des asociați cu legumele crucifere, dar conținutul lor în alte legume, cum ar fi castravetele, capătă o atenție din ce în ce mai mare.
Broccoli este o necesitate. Dacă vrei să trăiești cu adevărat cu sănătate, energie și vitalitate, pur și simplu trebuie să mănânci broccoli, dacă nu zilnic, atunci de cel puțin 4 ori pe săptămână.
Broccoli a fost dovedit de nenumărate ori că este incredibil de puternic în inhibarea cancerelor, susținerea sistemului digestiv, a sistemului cardiovascular, a proceselor de detoxifiere din organism și, de asemenea, a pielii, a metabolismului, a sistemului imunitar, este antiinflamator și, în plus, oferă antioxidanți din belșug.
Mănâncă mult avocado. În salate, supe sau smoothie-uri. Unul dintre cele mai alcaline alimente pe care trebuie să le incluzi zilnic și tu.
Avocado a avut o reputație proastă pentru că este un aliment bogat în grăsimi (85% din calorii provin din grăsimi) – dar acest lucru este înțeles greșit. Acestea sunt grăsimi bune care nu te vor face să te îngrași.
Țelina, la fel ca și castravetele, este favorită pentru că este unul dintre cele mai alcaline alimente, iar conținutul său de apă este foarte mare, așa că este adesea folosită ca bază în sucuri și supe.
Unul dintre marile beneficii ale țelinei este nivelul său de vitamina C, – care are beneficii bine cunoscute -, dar doi dintre nutrienții mai puțin cunoscuți sunt ftalidele, care s-au dovedit a reduce colesterolul, și cumarinele, care s-au dovedit a inhiba diferite tipuri de cancer.
Ardeiul capia este dulce și crocant, delicios și răcoritor și, fără îndoială, face parte dintre cele mai alcaline alimente pe care le poți consuma. Poate fi folosit în aproape orice fel de mâncare crud, prăjit, prăjit, și este întotdeauna un câștigător pentru aroma sa.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…