Din cuprinsul articolului
Anumite alimente trebuie să fie prezente în mod constant în alimentatia femeilor care au trecut de de vârsta de 40 de ani.
Este vorba de produse care ajută la păstrarea tinereții și sănătății reprezentantelor sexului frumos. Acestea îmbunătățesc elasticitatea pielii, echilibrează activitatea hormonală și reduc riscul bolilor feminine.
Fulgi de ovăz
Se recomanda sa consumi in fiecare dimineata fulgi de ovaz, dar nu fulgi de ovaz instant. Boabele de ovăz conțin setul necesar de elemente utile care susțin funcționarea optimă a organismului.
Făina de ovăz este capabilă să îmbunătățească peristaltismul stomacului, circulația sângelui în partea pelviană a corpului, scade glicemia și accelerează creșterea părului. Fulgii de ovăz sunt capabili să regleze metabolismul în organism, motiv pentru care contribuie la zveltețea siluetei.
Varză
În acest caz, trebuie consumate toate tipurile și soiurile de varză: varză albă sau roşie sau varză de bruxelles. Această legumă este capabilă să echilibreze balanţa hormonală din organism. Varza reduce, de asemenea, riscul de cancer uterin și mamar.
Pește gras
Peștele conține o proporție mare de acizi polinesaturați omega-3, vitamine solubile în grăsimi și vitaminele D și E. Numeroase studii ştiinţifice au dovedit că acest tip de pește întărește sistemul cardiovascular şi îmbunătățește sistemul digestiv. În plus, consumul de pește stimulează producția de serotonină, hormonul fericirii.
Brânză şi iaurt
Aceste produse lactate sunt bine absorbite de organism, întăresc oasele, dinții și vasele de sânge, deoarece conțin multe proteine. Brânza este utilă în special femeilor în timpul menopauzei și post menopauză, când țesutul osos slăbește, apar durerile de picioare și de spate. Conținutul scăzut de grăsimi este benefic pentru sănătate.
Banane
Aceste fructe au multe beneficii pentru sănătatea feminină. Bananele accelerează digestia, îmbunătățesc starea de spirit și mențin elasticitatea pielii.
Sunt foarte utile femeilor în timpul ciclului menstrual și menopauzei, deoarece sunt capabile să amelioreze inflamația din organism care provoacă dureri de spate și abdominale. Însă acest fruct trebuie consumat cu moderaţie pentru că este destul de bogat în calorii, potrivit experţilor citaţi de The Health Site.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este deținător de record în ce priveşte conținutul de substanțe nutritive în special pentru sănătatea femeii. Uleiul de măsline presat la rece are un efect pozitiv asupra funcției ovarelor, menține strălucirea sănătoasă a pielii, întărește părul și vasele de sânge. Dacă folosiți ulei de măsline în fiecare zi, riscul de boli oncologice ale organelor genitale feminine scade, explică specialiştii pentru sursa citată.