Din cuprinsul articolului
Persoanele care doresc să slăbească sunt sfătuite de nutriţionişti să includă cât mai multe legume în dieta lor zilnică. La urma urmei, aceste produse sunt bogate în fibre și vitamine.
Majoritatea legumelor sunt sănătoase și susţin procesul de slăbire, dar unele te vor ajuta să-ți atingi mai repede obiectivele dorite.
După cum au remarcat experții de la Onlymyhealth, pentru o pierdere în greutate constantă şi eficientă pe termen lung, este indicat consumul de castraveți, fasole, broccoli, ardei și roșii.
Aceste cinci tipuri de legume suprimă foamea, asigură organismului necesarul optim de vitamine și minerale, conțin mulți antioxidanți, accelerează metabolismul și ajută la normalizarea digestiei. Experții recomandă ca aceste legume să fie consumate crude, fără tratament termic.
De exemplu, castraveții, ardeii și roșiile se combină bine într-o salată. Dacă doriți să pregătiți o garnitură fierbinte din legume, atunci este mai bine să le fierbeți decât să le prăjiți, notează experții.
Datorită conținutului mare de apă, castraveții au cel mai puternic efect de slăbire. Au efect antiaritmic și antisclerotic. Aceste legume conțin un tip de minerale care ajută funcția inimii. Datorită conținutului lor ridicat de potasiu, castraveţii au un puternic efect antihipertensiv (scăderea tensiunii arteriale).
De asemenea, sunt de folos în boli ale tractului gastro-intestinal şi favorizează, de asemenea, absorbția grăsimilor și proteinelor.
În plus, castraveții sunt un laxativ care ajută la ameliorarea constipației cronice. Sucul de castraveți era băut în antichitate pentru colici gastrointestinale ca sedativ și analgezic. Nu în ultimul rând, de menţionat că aceste legume au un efect diuretic şi reglează activitatea ficatului.
În ceea ce priveşte roşiile, acestea sunt bogate în nutrienţi precum fibre, pectină, caroten, vitamine. În plus, pigmentul natural – licopenul, care conferă fructului culoarea roșie caracteristică, are un efect anticancerigen.
Rezultatele unui studiu publicat în revista Cancer Causes & Control arată că bărbații care mănâncă roșii aproape în fiecare zi au un risc cu 28% mai mic de a dezvolta cancer de prostată decât cei care nu consumă această legumă.
De asemenea, licopenul ne poate proteja corpul de lumina puternică a soarelui, expunerea la care uneori duce la cancer de piele. Interesant este că sub influența temperaturilor ridicate, concentrația de licopen nu scade, ci aproape se dublează. Nu există o doză recomandată de licopen, dar unele date sugerează că o persoană are nevoie de 7 mg pe zi. Această substanță are un efect antiinflamator puternic.
În plus, oamenii de știință portughezi de la Institutul pentru Cercetare și Inovare în Sănătate au descoperit că un consum regulat de roșii poate preveni riscul apariției bolilor cardiace legate de obezitate.
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…
Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…
Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…