Din cuprinsul articolului
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă, iar studiile recente au arătat că nu există o legătură semnificativă între consumul moderat de oup (un ou pe zi) şi riscul de boli cardiovasculare sau de deces prematur.
Însă este important ca ouăle să fie proaspete şi depozitate corect pentru a evita contaminarea cu bacterii, cum ar fi Salmonella.
Specialiștii spun că nu există un număr standard de ouă care poate fi consumat pe săptămână pentru a evita probleme de sănătate. Pe de altă parte, sunt nutriționiști care recomandă între trei și maxim cinci ouă pe săptămână.
Ouăle sunt considerate unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional, datorită conținutului lor bogat în nutrienți esențiali.
Un ou mare de circa 50-56 g are între 72 și 77 kcal, potrivit Departamentului de Agricultură din SUA. Spre exemplu, un ouă fiert de 50g conține:
De asemenea, ouăle fierte conțin:
Ouăle sunt un aliment bogat în nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv aportul de proteine de calitate, susținerea sănătății ochilor și a creierului, precum și controlul apetitului. De asemenea, oul ajută la detoxifierea ficatului, reduce inflamația, reglează carențele din corp și protejează inima.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…