Din cuprinsul articolului
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă, iar studiile recente au arătat că nu există o legătură semnificativă între consumul moderat de oup (un ou pe zi) şi riscul de boli cardiovasculare sau de deces prematur.
Însă este important ca ouăle să fie proaspete şi depozitate corect pentru a evita contaminarea cu bacterii, cum ar fi Salmonella.
Specialiștii spun că nu există un număr standard de ouă care poate fi consumat pe săptămână pentru a evita probleme de sănătate. Pe de altă parte, sunt nutriționiști care recomandă între trei și maxim cinci ouă pe săptămână.
Ouăle sunt considerate unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional, datorită conținutului lor bogat în nutrienți esențiali.
Un ou mare de circa 50-56 g are între 72 și 77 kcal, potrivit Departamentului de Agricultură din SUA. Spre exemplu, un ouă fiert de 50g conține:
De asemenea, ouăle fierte conțin:
Ouăle sunt un aliment bogat în nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv aportul de proteine de calitate, susținerea sănătății ochilor și a creierului, precum și controlul apetitului. De asemenea, oul ajută la detoxifierea ficatului, reduce inflamația, reglează carențele din corp și protejează inima.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…