Din cuprinsul articolului
Potrivit Healthline, mâncărurile picante ce conțin scorțișoară, turmeric, usturoi, ghimbir (pe lângă celebra capsaicina regăsită în ardei) au o varietate de beneficii asupra organismului. Proprietățile pe care acestea le conțin pot influența în mod considerabil longevitatea și metabolismul corpului. Iată top 5 beneficii ale mâncărurilor picante!
Mâncarea picantă stimulează longevitatea
Potrivit unor studii, consumul frecvent al mâncărurilor picante, 6-7 zile/săptămână, chiar și doar o dată pe zi, a redus rata mortalității cu 14%. De asemenea, alcoolul ar trebui evitat, pentru a profita cât mai mult de beneficiile oferite.
Mâncarea picantă accelerează metabolismul
Anumite condimente, precum chimenul, scorțișoara, turmericul, ardeii obișnuiți și ardeii iuți, pot într-adevăr să influențeze ritmul de funcționare al metabolismului. Acestea accelerează metabolismul în starea de repaus și reduc apetitul. Cu atât mai mult, unele studii au dezvăluit că turmericul inhibă dezvoltarea țesutului adipos, la rozătoare.
Deși beneficiile sunt moderate, împreună cu un stil de viață sănătos, mâncărurile picante pot ajuta în pierderea greutății.
Condimentele combat inflamația
Curcumina, un compus regăsit în turmeric, poate reduce inflamația de la nivelul întregului organism. În medicina alternativă, proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului și usturoiului au fost utilizate de secole pentru a trata o multitudine de afecțiuni, precum artrită, tulburări autoimune, dureri de cap și stări de greață.
Condimentele ar putea lupta chiar și împotriva celulelor canceroase
Capsaicina, substanță regăsită în ardeii iuți, s-a dovedit a fi eficientă în distrugerea și încetinirea celulelor canceroase. Un studiu a descoperit că capsaicina inhiba creșterea celulelor canceroase, la rozătoare, fără să afecteze celulele sănătoase ale organismului.
Condimentele ajută la eliminarea bacteriilor
Chimenul și turmericul au proprietăți antioxidante și antimicrobiene puternice. Acest lucru le face perfecte pentru a ajuta corpul în lupta lui cu bacteriile dăunătoare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…