Din cuprinsul articolului
Aceste alternative sănătoase la produsele lacate, renumite pentru conţinutul mare de calciu, sunt alegeri excelente pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză sau care doresc doar să-și diversifice sursele de calciu.
Includerea unei varietăți de alimente bogate în calciu în dieta dumneavoastră vă va ajuta să stimulaţi imunitatea şi să aveţi oase puternice.
Acești pești mici nu numai că sunt plini de acizi grași omega-3, dar sunt și o sursă excelentă de calciu. Potrivit nutriţioniştilor, acestea asigură 30% din aportul zilnic recomandat de calciu într-o singură porție de aproximativ 100 de grame.
Sardinele sunt, de asemenea, bogate în vitamina D, care este esențială pentru absorbția calciului, făcându-le o alegere excelentă pentru sănătatea oaselor.
Acest tip de brânză este făcut din boabe de soia și este un aliment versatil și bogat în nutrienți. Este o sursă excelentă de calciu pe bază de plante, mai ales dacă este preparat folosind sulfat de calciu ca stabilizator şi agent de îngroşare.
În funcție de marca și metoda de preparare, tofu poate furniza până la 20% din aportul zilnic recomandat de calciu per porție (100 de grame). Tofu este, de asemenea, o sursă bună de proteine, ceea ce îl face un plus valoros pentru dietele vegetariene și vegane, potrivit specialiştilor.
3. Migdale
Migdalele sunt o gustare delicioasă şi săţioasă, bogată în calciu. Un sfert de cană (aproximativ 35 de grame) de migdale asigură aproximativ 10% din aportul zilnic recomandat de calciu.
Totodată, sunt bogate în grăsimi sănătoase, fibre și alți nutrienți importanți, cum ar fi vitamina E și magneziu. Migdalele pot fi consumate singure în stare crudă, adăugate în salate sau folosite ca adaos la iaurt sau fulgi de ovăz.
Legumele cu frunze verzi sunt de nelipsit din dietă când vine vorba de valorile nutritive, inclusiv de conținutul de calciu. O porție de o cană (în jur de 21 de grame) oferă aproximativ 9% din aportul zilnic recomandat de calciu.
Varza este, de asemenea, bogată în vitaminele A, C și K, precum și în antioxidanți și fibre. Se recomandă consumul acesteia în stre crudă sub formă de salată, smoothie-uri sau mâncăruri sote.
Este o altă legumă cruciferă cu un conţinut surprinzător de mare de calciu. O porție de aproximativ 100 de grame de broccoli gătit asigură circa 6% din aportul zilnic recomandat de calciu.
În plus, broccoli este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, fibre și diverși antioxidanți. Fie că este fiert la abur sau inclus în mâncăruri, poate contribui semnificativ la aportul general de calciu și la susţinerea sănătăţii oaselor.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…