Din cuprinsul articolului
Nutriţioniştii spun că există câteva alimente pentru caee nu ar trebui să ne facem griji că se află în dulap sau în frigider pentru o lungă perioadă de timp.
Este important, din nou, să le depozitați corespunzător, astfel încât să le puteți consuma ani de zile fără să vă îngrijorați că se strică.
Mierea
Longevitatea acestui produs se datorează compoziției sale – mult zahăr și puțină apă. Acest lucru nu permite bacteriilor să se dezvolte.
Mierea conține, de asemenea, cantități mici de peroxid de hidrogen, care, la rândul său, inhibă dezvoltarea microbilor. În 2015, arheologii au susținut că, în timpul săpăturilor din Egipt, au dat peste miere veche de 3.000 de ani și absolut comestibilă.
Fasole şi linte
Dacă vrei ca fasolea ta să dureze pentru totdeauna, trebuie să o depozitezi corespunzător. Este foarte important ce fel de fasole cumpărați de la magazin. Uscarea fasolei, lintei și a altor leguminoase ajută la creșterea concentrației de zahăr și reduce conținutul de apă. Acest lucru face de fapt mai dificilă dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.
Zahăr și sare
După cum puteți vedea din cele de mai sus, alimentele cu un termen de valabilitate lung sunt bogate în sare și zahăr. Cu alte cuvinte, acestea extrag apa și împiedică formarea bacteriilor. Sarea și zahărul sunt depozitate în recipiente etanșe, astfel încât termenul lor de valabilitate este infinit. Dacă sarea conține iod ca aditiv, acest lucru îi poate afecta termenul de valabilitate și îl poate reduce la aproximativ 5 ani.
Ciocolata neagră
Amintiți-vă că laptele din ciocolată împiedică depozitarea acesteia, adică dacă există lapte în ciocolată, termenul său de valabilitate va fi mai scurt. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică ciocolatei negre, atât timp cât o depozitați la o temperatură constantă.
Este posibil să apară o nuanță albă la suprafață, dar aceasta se datorează procesului prin care grăsimea urcă la suprafață. Ciocolata neagră este bună pentru 2 ani sau mai mult. Multe persoane nu au încredere în acest lucru și preferă să o consume cât încă se află în termenul de valabilitate indicat pe ambalajul produsului.
Oțet
Unele tipuri de oțet își pot schimba atât culoarea, cât și gustul atunci când sunt depozitate într-un dulap pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, oțetul alb își va păstra starea inițială pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie să îl depozitați într-un loc răcoros și departe de lumina directă a soarelui.