Din cuprinsul articolului
Insomnia afectează peste 30% dintre adulţii din întreaga lume, iar persoanele care se confruntă cu această problemă au un risc crescut de mai multe afecţiuni medicale, precum bolile de inimă.
Medicii atrag atenţia că obținerea unui somn odihnitor este esențială pentru bunăstarea generală, iar nutriția joacă un rol esențial în promovarea unui ciclu de somn sănătos. Includerea anumitor alimente în dieta zilnică îmbunătăţeşte calitatea somnului, afectând neurotransmițătorii și hormonii care reglează somnul.
De altfel, tot mai mulți oameni se confruntă cu probleme de somn și suferă de insomnie. Acest lucru se datorează stresului sau utilizării excesive a telefonului şi a gadgeturilor.
Însă există câteva alimente care vă pot reseta ciclul de somn. Acestea includ cireșe, vișine, banane, migdale, fulgi de ovăz, potrivit The Health Site. Cireșele sunt una dintre cele mai bune surse de melatonină.
Publicația notează că există studii care arată clar că consumul acestui fruct, la fel ca şi vişinele, ajută la restabilirea ciclului de somn. Singurul lor dezavantaj este că sunt fructe de sezon și nu sunt disponibile pe tot parcursul anului.
De asemenea, şi bananele conțin melatonină. Consumul lor ca o gustare de seară vă poate ajuta să vă relaxați și să vă pregătiți pentru culcare. Datorită formulei de vitamine (C, E, A, K, PP) și a unui număr mare de minerale, consumul lor este indicat de nutriţionişti. În plus, conținutul ridicat de fier din acest fruct previne dezvoltarea anemiei.
Bananele sunt un remediu excelent care previne formarea cheagurilor de sânge și stimulează microcirculația sângelui. Proprietățile benefice ale bananelor includ și prezența vitaminelor B, care sunt responsabile de starea sistemului nervos, metabolismul celular, concentrarea, memoria și acuitatea vizuală.
Migdalele pot fi numite și o sursă ideală de melatonină. De asemenea, conțin o cantitate mare de magneziu, care relaxează mușchii. O cantitate mică de migdale înainte de culcare poate fi benefică.
Ovăzul este o sursă excelentă de carbohidrați și melatonină. Consumul de fulgi de ovăz înainte de culcare poate ajuta la crearea unui mediu propice pentru a adormi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…