Sari la conținut

Top 3 terapii dermatologice pentru rejuvenarea mâinilor

Top 3 terapii dermatologice pentru rejuvenarea mâinilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tratamentul cu fillere este eficient pentru restabilirea volumului pielii de pe maini intr-un mod natural, oferind rezultate imediate si de lunga durata. Folosirea acidului hialuronic este recunoscuta nu doar pentru aportul de volum, ci si pentru efectul sau hidratant asupra pielii.

Top 3 terapii dermatologice pentru rejuvenarea mâinilor.Adesea ignorate, mâinile, gâtul și decolteul sunt printre primele zone care reflectă semnele îmbătrânirii și impactul expunerii la soare, manifestate prin apariția petelor pigmentare și a ridurilor.

Odată cu trecerea timpului, începând de la vârsta de 20-25 de ani, producția naturală de colagen scade cu aproximativ 1% în fiecare an, afectând elasticitatea și textura pielii.

Top 3 terapii dermatologice pentru rejuvenarea mâinilor

La vârsta de 50 de ani, reducerea producției de colagen ajunge la aproximativ 30%. Noroc că există diverse soluții și proceduri menite să refacă aspectul tânăr al pielii în aceste zone. Iată un tratament revitalizant în trei etape, care poate fi integrat în rutina zilnică de îngrijire a pielii, alături de utilizarea tratamentelor topice.

1.Tratament laser Punto CO2

Este cea mai avansată tehnologie laser CO2 fracționat ablativ existentă în piață, concepută special pentru medicina estetică și chirurgia dermatologică și unul dintre cele mai inovatoare lasere cu efect de combatere a îmbătrânirii. Poate fi folosit atât pentru rejuvenarea pielii mâinilor, cât și a gâtului și decolteului.

„Stimulează colagenul, ameliorează laxitatea pielii, rejuvenează ridurile și estompează petele hiperpigmentare, keratozele, lentigo solar, elastoza solara (post-expunere solară). Vindecarea, cicatrizarea și recuperarea sunt mult mai rapide decât la oricare alt laser”, explică Dr. Emily Russu, medic dermatolog în cadrul clinicilor Bioderm.

Cum funcționează?

Tratamentul laser acționează direct asupra epidermului (stratul superficial al pielii) expus la factorii agresori externi și reface textura pielii.

Atunci când laserul pătrunde în stratul profund al pielii (derm), eliberează o cantitate mare de energie, iar organismul interpretează acest lucru ca fiind o microleziune, stimulând puternic producția de colagen în acea zonă și procesul de regenerare.

„Rezultatele sunt excelente și de lungă durată, după întregul protocol de tratament de minimum 2-3 ședințe. Este important însă ca procedura să fie realizată de un medic dermatolog”, adaugă dr. Emily Russu.

Procedura este rapidă (20 de minute), eficientă, fără timp de recuperare, permițând pacienților să își reia imediat activitățile zilnice, oferind beneficii de durată pentru calitatea pielii, fermitate, efect de lifting, reducerea petelor pigmentare și a ridurilor.

2.Fototerapie cu lumină roșie

Terapia cu lumină roșie Omnilux Revive potențează efectele tratamentului cu laser și grăbește vindecarea după diverse proceduri.

Având la bază o tehnologie dezvoltată în decursul a peste un deceniu, terapia cu lumină roșie Omnilux Revive reprezintă o soluție de ultimă generație pentru vindecarea a numeroase probleme ale pielii, dar mai ales pentru reîntinerire.  Pielea devine mai fermă, mai fină și vizibil împrospătată după doar o săptămână de tratament.

„Terapia cu lumină roșie este standardul de aur în reîntinerire și rejuvenare realizate non-invaziv: stimulând producția de colagen nou propriu șterge ridurile, liniile fine, cicatricile, ameliorează cuperoza, dar și alte afecțiuni dermatologice serioase. Lumina emisă de aparat este absorbită de moleculele pielii implicate în metabolismul celular și are ca efect stimularea producției de colagen și elastină și, implicit, regenerarea celulelor”, mai spune medicul dermatolog.

Sistemul Omnilux Revive folosește tehnologia LED pentru a emite o lumină vizibilă de culoare roșie, cu o lungime de undă de 633 nm, care pătrunde în piele până la o adâncime de 2 mm. Această lumină este diferită de razele UV, cunoscute pentru efectele lor nocive asupra pielii.

Este important de menționat că acest sistem poate fi utilizat în condiții de siguranță, deoarece a fost aprobat de Administrația Americană a Medicamentului și Alimentelor (FDA) încă din 2005.

„Terapia cu lumină roșie poate fi folosită după microdermabraziunea pielii, peelinguri faciale sau tratamente cu lumină intens pulsată (IPL), reducând efectele adverse ale acestora și accelerând timpul de regenerare a țesuturilor.

Terapia cu lumină roșie poate fi folosită și în combinație cu tratamente faciale obișnuite sau în combinație cu injecțiile cu Botox sau alte fillere, ajutând la o mai bună menținere pe termen lung a rezultatelor”, explică Dr. Emily Russu, medic dermatolog.

3.Injectări

Pentru a reda tineretea pielii de pe maini, exista optiuni precum injectiile cu diverse substante, cum ar fi mezoterapia, acidul hialuronic si skinbooster-ul.

Tratamentul cu fillere este eficient pentru restabilirea volumului pielii de pe maini intr-un mod natural, oferind rezultate imediate si de lunga durata. Folosirea acidului hialuronic este recunoscuta nu doar pentru aportul de volum, ci si pentru efectul sau hidratant asupra pielii.

Mezoterapia, care utilizeaza vitamine si aminoacizi, este o procedura minim invaziva, nechirurgicala, ce contribuie la prevenirea semnelor de imbatranire a pielii, imbunatatind tonusul acesteia in profunzime si conferind un aspect rejuvenat si hidratat.

Efectele acestui tratament devin vizibile in doar cateva zile. Substantele benefice sunt injectate in mai multe puncte de pe partea dorsala a mainii, uneori necesitand 2-3 sesiuni, in functie de nevoile si aspectul pielii pacientului. Injectiile sunt efectuate pe mai multe straturi pentru a imbunatati aspectul general al mainilor.

Maglan Diana

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel