Din cuprinsul articolului
TOP 3 suplimente recomandate de un cardiolog. Legat de suplimentele alimentare, medicul american Danielle Belardo a dezvăluit care sunt cele trei suplimente alimentare care combat oboseala și susține sistemul imunitar.
Dr. Belardo, medic cardiolog, spune că majoritatea suplimentelor nu sunt necesare decât dacă aveți o deficiență, însă există câteva care vă pot fi utile în funcție de specificul fiecăruia, cum ar fi locul în care locuiți și dieta personală, potrivit news.yahoo.com.
Acid folic, supliment ce combate oboseala
- Acidul folic, recomandat tuturor femeilor de vârstă fertilă Acidul folic este forma sintetică de acid folic sau vitamina B9. Este recomandat tuturor femeilor de vârstă fertilă, a spus Belardo. Belardo, care are peste 30 de ani, a spus că ia zilnic o multivitamină care conține acid folic.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă femeilor să consume zilnic 400 de micrograme de acid folic.
Deși majoritatea oamenilor obțin suficient acid folic prin dieta lor, CDC recomandă tuturor celor care sunt la vârstă fertilă să ia acid folic. Aproximativ jumătate din sarcinile din SUA sunt neplanificate, iar acidul folic poate preveni malformații congenitale majore.
2. Vitamina B12, esențială pentru vegani și vegetarieni
Doctorul Belardo este vegană și are o dietă considerată sănătoasă pentru inimă. Pentru mulți vegani, vitamina B12 poate fi greu de găsit, deoarece se găsește în mod natural în alimente precum carne, lactate, ouă și pește, dar nu și în plante.
Totuși, este necesar să obțineți vitamina B12, deoarece este esențială în formarea globulelor roșii și a ADN-ului.
Veganii și vegetarienii sunt expuși unui risc mai mare de deficiență de vitamina B12, ceea ce poate duce la simptome precum ace în mâini și picioare, dar și senzație de oboseală.
„Deși veganii și vegetarienii pot obține B12 prin alimente fortificate, cum ar fi laptele și cerealele, asigurați-vă că atingeți doza zilnică mică, dar necesară de 2,4 micrograme”, a spune Belardo.
Vitamina B 12 este recomandată oricui vegan sau vegetarian să suplimenteze cu B12 doar pentru a fi în siguranță.
3. Vitamina D și expunerea la soare
Vitamina D ajută la absorbția calciului și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea crampelor musculare, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției imunitare.
La fel ca vitamina B12, poate fi dificil pentru vegani să obțină vitamina D numai prin dietă, a spus Belardo, „deoarece se găsește în cantități semnificative în principal în produsele de origine animală”.
Mediul și genetica dumneavoastră ar putea să vă expună la un risc de deficiență de vitamina D, a spus Belardo. „Vitamina D depinde de locul în care locuiți, de cât de multă expunere la soare aveți și de diferiți factori genetici, precum și cât de multe alimente cu vitamina D consumați.”
În timp ce expunerea la soare vă poate crește nivelul de vitamina D, dr. Belardo spune că Academia Americană de Dermatologie nu recomandă expunerea la soare, deoarece poate crește riscul de cancer de piele.
„Iau un supliment de vitamina D pentru că evit cu orice preț să expunerea de soare”, a spus Belardo.
Înainte de a lua oricare dintre aceste suplimente, Belardo a spus că este important să discutați cu un medic pentru a determina doza adecvată și frecvența unui supliment pentru a vă satisface nevoile individuale de sănătate.