Din cuprinsul articolului
TOP 3 plante medicinale dovedite că ameliorează această problemă dermatologică! O echipă de dermatologi dezvăluie potențialul ingredientelor din plante în lupta împotriva dermatitei atopice, boală cronică a pielii caracterizată prin inflamație și uscăciune a pielii. Se manifestă prin erupții cutanate care pot provoca mâncărimi, roșeață și iritații. Este cel mai frecventă la sugari și copii, dar poate afecta și adulții.
Studiul recent, care a fost publicat într-o jurnal științific de prestigiu, evidențiază eficacitatea anumitor plante medicinale în ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea stării pielii acestei probleme dermatologice larg răspândite.
Cercetareaa identificat câteva plante cheie care păreau a fi deosebit de benefice pentru pacienții cu dermatită atopică. Printre acestea se numara si extracte de galbenele, afine si musetel, care sunt folosite in diverse combinații pentru aplicare locala.
Calendula
Calendula este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii . Extractul de Calendula poate ajuta la reducerea roseata si inflamatia pielii caracteristice dermatitei atopice. De asemenea, stimulează regenerarea naturală a pielii și poate accelera procesul de vindecare a zonelor afectate.
Afine
Afinele sunt bogate în antioxidanți , care ajută la combaterea radicalilor liberi și susțin aspectul sănătos al pielii. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și a simptomelor asociate în dermatita atopică.
Muşeţel
Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și antiinflamatorii . Poate ajuta la calmarea pielii iritate și la reducerea sensibilității acesteia la diferite influențe externe. Combinația acestor ingrediente din plante poate oferi o abordare cuprinzătoare pentru gestionarea simptomelor dermatitei atopice, oferind în același timp ușurare și promovarea pielii cu aspect sănătos.
Dermatologii spun că „rezultatele studiului nostru sunt promițătoare. Plantele oferă o ameliorare blândă și eficientă a simptomelor dermatitei atopice, susținând în același timp repararea pielii și reducând riscul apariției viitoare apariții.”
Această nouă descoperire deschide oportunități pentru dezvoltarea unor metode mai eficiente și mai naturale de gestionare a dermatitei atopice, care ar putea avea un impact semnificativ asupra calității vieții a milioane de oameni din întreaga lume afectați de această problemă.
În următorii 20 de ani, lumea va trece prin transformări majore, iar astrologii susțin că…
Suplimentele alimentare sunt promovate adesea ca soluții miraculoase pentru sănătate, dar consumul lor necontrolat poate…
De ce te trezești la 3 dimineața? Îți este cunoscută senzația de a privi în…
Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. În ultima săptămână din noiembrie, astrele se aliniază pentru…
Burnout-ul, o problemă tot mai frecventă în rândul angajaților români, afectează în special femeile, potrivit…
Creșterile de pensii ar putea fi anulate! O veste cu un impact major asupra pensionarilor…