Din cuprinsul articolului
După vârsta de 60-65 de ani, multe persoane se confruntă cu dureri reumatismale, de oase şi articulaţii, iar testele de sânge pot ajuta la detectarea prezenţei inflamaţiei în organism.
De aceea, medicii recomandă o dietă din care să nu lipsească fructele și legumele colorate, bogate în antioxidanți şi vitamine, cu rol de reducere a inflamației și protejarea articulațiilor. Există câteva legume care pot contribui la menținerea sănătății articulațiilor, oferind substanțe nutritive importante pentru cartilaj.
Broccoli este o legumă cruciferă bogată în antioxidanți, vitamina C și sulforafană. Aceste substanțe pot ajuta la reducerea inflamației și pot sprijini sănătatea articulațiilor. De asemenea, broccoli conține sulforafană, care poate avea un efect protector asupra cartilajului și poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor.
Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, care este importantă pentru sănătatea oaselor și a cartilajului. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe antiinflamatorii, cum ar fi vitamina C și flavonoidele, care pot sprijini sănătatea articulațiilor, potrivit bzi.ro.
Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Consumul de ghimbir poate ajuta la reducerea durerii și inflamației asociate cu afecțiuni articulare, precum artrita. Poate fi consumat sub formă de ghimbir proaspăt adăugat în diverse preparate sau sub formă de ceai de ghimbir.
4. Ceapa. Sub formă de cataplasme, se foloseşte ceapă crudă tocată, care se aplică pe locul dureros timp de câteva ore. De asemenea, se poate folosi ca decoct din trei cepe tăiate necurăţate de foi, care se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute – se ia câte un pahar dimineaţa şi seara, la culcare.
6. Ghimbirul. Se utilizează rădăcina (uscată sau proaspătă) de ghimbir. Reduce durerea articulară precum și inflamația în cazul pacienților cu poliartrită reumatoidă și artroză, având proprietăți asemănătoare ibuprofenului. Se recomandă utilizarea unor doze zilnice cuprinse între 500 și 1000 mg, cu efect în reducerea durerilor de șold și de genunchi. Atenţie: Poate interfera cu medicația anticoagulantă.
8. Hreanul. Cataplasmele cu hrean sunt un remediu renumit. Se dau pe răzătoare 50 g de hrean şi se amestecă bine cu 20 ml de apă şi 50 g de făină integrală. Amestecul se pune într-un săculeţ de pânză şi se aplică pe locul bolnav. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează. Tratamentul trebuie repetat în fiecare seară, timp de zece zile.
9. Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens). Ingredientul principal (harpagosidul) al acestei plante originare din Africa are rol antiinflamator şi antialgic, îmbunătățind mobilitatea la pacienții cu artroză (coxartroză, gonartroză) sau dorsalgie. Se recomandă un tratament sub formă de capsule de 60 mg zilnic, timp de 8 săptămâni. Atenţie: Poate afecta ritmul cardiac şi poate provoca diaree.
10. Extractul de coada calului este un remediu eficient si pentru persoanele ce suferă de artrită, boală care deformează oasele prin pierderea flexibilităţii încheieturilor datorate pierderii de colagen.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…