Din cuprinsul articolului
Cercetările în domeniul nutriției arată că un consum regulat de fructe prezintă un risc mai redus de dezvoltare a bolilor de inimă și diabet de tip 2.
Diabetul apare din cauza producției insuficiente de insulină, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără acest mecanism cheie, glicemia poate atinge niveluri periculoase.
Pentru menținerea unui nivel optim al imunității, încearcă să adaugi mai multe fructe în dieta ta. Totuși, dacă îți este teamă de nivelul de zahăr din acestea, află că există unele fructe ce nu sunt chiar atât de dulci, potrivit EatThis.
Grapefruit
Un fruct citric subtropical, grapefruitul are multe substanțe nutritive, fiind o importantă sursă de naringină, un polifenol legat de reducerea tensiunii arteriale și de rezistența la insulă. Doar o jumătate de porție de grepfruit conține 13% din cantitatea zilnică de vitamina A, esențială pentru sănătate.
Mure
Aceste fructe sunt bogate în antociani, care influențează pozitiv reglarea glicemiei. Consumul de mure îmbunătățește nivelul de glucoză în rândul bărbaților supraponderali sau obezi, potrivit studiilor pe o perioadă de o săptămână. Aceștia au căpătat o mai mare sensibilitate la insulină, un factor esențial pentru prevenirea diabetului de tip 2.
Kiwi
Kiwi are un conținut redus de zahăr, fiind plin și de nutrienți benefici. Cercetările atestă faptul că este bun pentru gestionarea constipației, datorită conținutului de fibre solubile și insolubile. Acestea înmoaie și adaugă volum scaunului, făcându-l mai ușor de eliminate, potrivit sursei citate de rtv.net.
Un studiu a arătat că introducerea în dietă a două kiwi pe zi, timp de o lună, crește frecvența scaunelor la adulții sănătoși și la cei care se confruntp cu probleme ale intenstinului sau cu constipația.
Valorile medii ale glicemiei
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între 70 şi 100 mg/dl, a jeun (dimineaţa, pe nemâncate) şi între 101 şi 140 mg/dl la 2 ore după masă (postprandial).
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).