TOP 3 condimente recomandate împotriva hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) este atunci când presiunea din vasele de sânge este prea mare (140/90 mmHg sau mai mare).

Conform studiilor, aproape jumătate din populaţia adultă a României are hipertensiune arterială, fiind descoperită în urma unor controale medicale de rutină. De altfel, se estimează că peste un miliard de adulți suferă de hipertensiune la nivel mondial.

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru mortalitate, fiind responsabilă pentru 10,8 milioane de decese pe an.

Pe lângă schimbarea stilului de viaţă, inclusiv o atenţie mai mare la tipurile de alimente consumate zilnic, este importantă medicaţia precrisă de medic.

Regula generală pentru alimentaţia hiposodată

De altfel, din punct de vedere istoric, cercetările științifice au arătat o relație directă între hipertensiunea arterială și nivelul de sodiu. Evitarea alimentelor bogate în sodiu este o modalitate de a vă ține sub control nivelul tensiunii arteriale. Potrivit experților, regula generală este să nu depășească 2.300 mg de sodiu pe zi.

Pentru adulti, in special cei care au hipertensiune arteriala sau predispozitie la aceasta afectiune, recomandarea este de aproximativ 1.500 mg de sodiu pe zi.

Turmeric

Este un condiment care nu numai că adaugă savoare și aromă mâncărurilor, dar ajută și la subțire a sângelui. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la reducerea vâscozității sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Consumul regulat al acestui condiment poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare.

Combinați turmericul cu piper negru, pentru a permite organismului să absoarbă mai bine substanţa activă care ajută la stabilizarea tensiunii arteriale.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pudră de usturoi

Poate că nu la fel de puternic ca usturoiul proaspăt, pudra de usturoi rămâne un condiment popular care adaugă aromă oricărui fel de mâncare și are un efect extrem de benefic asupra sistemului imunitar. În doze mari, consumul de usturoi poate ajuta și la scăderea tensiunii arteriale.

O linguriță de pudră de usturoi conține 1,86 miligrame de sodiu, ceea ce este neglijabil în comparație cu doza zilnică pe care ar trebui să o consumi de 2.360 mg.

Ardei iute roșu

Ardeiul iute este un condiment excelent pentru multe feluri de mâncare care oferă o aromă fantastică și nu conține sodiu și conservanți adăugati.

De asemenea, este cunoscut pentru capacitatea sa de a regla nivelul zahărului din sânge și de a lupta împotriva inflamației. Pentru cei cu hipertensiune arterială, poate fi alegerea perfectă.

Recent Posts

HOROSCOP. ZODIILE care primesc ajutor DIVIN la sfârşitul lunii septembrie

Două semne zodiacale vor resimți o îmbunătățire semnificativă a vieții în ultimele zile ale lunii…

4 ore ago

E dovedit ştiinţific: Apa de la robinet este mult mai sigură de băut. Iată de ce!

Cele mai recente studii atrag atenţia că până la 75% din apa îmbuteliată din comerţ…

5 ore ago

Planta miraculoasă care „salvează vieți” şi la propiu şi la figurat

Numele acestei plante miracualose este derivat din corespondentul latin pentru „a fi salvat” şi se…

6 ore ago

România se pregăteşte de un posibil DEZASTRU. Arafat: Dacă se ajunge la nivel ALERTĂ 4, tot personalul la lucru!

Autoritățile se pregătesc intens pentru zilele următoare, când se anunță precipitații abundente în mare parte…

6 ore ago

OTRAVA din alimente care duce la CANCER! 200 de substanţe letale

Un amplu studiu a identificat aproximativ 200 de substanțe potențial cancerigene în materialele de ambalare…

7 ore ago

Metodă revoluționară pentru tratarea traumatismelor sau a sechelelor neurologice

Afecțiunile locomotorii provocate de sedentarism sau de sport în exces, tulburările de mers, sechelele neurologice…

7 ore ago

Citeste si: