Din cuprinsul articolului
Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) este atunci când presiunea din vasele de sânge este prea mare (140/90 mmHg sau mai mare).
Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru mortalitate, fiind responsabilă pentru 10,8 milioane de decese pe an.
Pe lângă schimbarea stilului de viaţă, inclusiv o atenţie mai mare la tipurile de alimente consumate zilnic, este importantă medicaţia precrisă de medic.
De altfel, din punct de vedere istoric, cercetările științifice au arătat o relație directă între hipertensiunea arterială și nivelul de sodiu. Evitarea alimentelor bogate în sodiu este o modalitate de a vă ține sub control nivelul tensiunii arteriale. Potrivit experților, regula generală este să nu depășească 2.300 mg de sodiu pe zi.
Pentru adulti, in special cei care au hipertensiune arteriala sau predispozitie la aceasta afectiune, recomandarea este de aproximativ 1.500 mg de sodiu pe zi.
Este un condiment care nu numai că adaugă savoare și aromă mâncărurilor, dar ajută și la subțire a sângelui. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la reducerea vâscozității sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Consumul regulat al acestui condiment poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare.
Combinați turmericul cu piper negru, pentru a permite organismului să absoarbă mai bine substanţa activă care ajută la stabilizarea tensiunii arteriale.
Poate că nu la fel de puternic ca usturoiul proaspăt, pudra de usturoi rămâne un condiment popular care adaugă aromă oricărui fel de mâncare și are un efect extrem de benefic asupra sistemului imunitar. În doze mari, consumul de usturoi poate ajuta și la scăderea tensiunii arteriale.
O linguriță de pudră de usturoi conține 1,86 miligrame de sodiu, ceea ce este neglijabil în comparație cu doza zilnică pe care ar trebui să o consumi de 2.360 mg.
De asemenea, este cunoscut pentru capacitatea sa de a regla nivelul zahărului din sânge și de a lupta împotriva inflamației. Pentru cei cu hipertensiune arterială, poate fi alegerea perfectă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…