Din cuprinsul articolului
Cancerul se află pe lista celor mai temute boli, la nivel mondial. Această afecțiune se manifestă prin diferite tipuri și, în funcție de acestea, tratamentul poate fi mai complex sau mai accesibil.
Deși este o boală cumplită, cancerul este influențat, în majoritatea cazurilor, de factori externi. Factorii externi pot fi controlați și, în mod ideal, pot reduce riscul de a dezvolta boala atunci când sunt gestionați în mod corect.
Alimentația este unul dintre factorii importanți în lupta cu cancerul. Anumite alimente pot reduce acest risc datorită nivelului ridicat de nutienți esențiali și antioxidanți.
Turmeric
Este un condiment folosit adesea pentru a oferi un gust puternic anumitor mâncăruri. Culoarea curcumei provine din curcumină, care este un antioxidant puternic. Mii de articole au fost publicate în reviste medicale acest antioxidant.
S-a demonstrat că acest compus ucide celulele tumorale, fiind un aliat important în lupta cu cancerul și prevenirea acestuia. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcumina este eficientă în ambele cazuri.
Ceapa
Ceapa (din familia de legume Allium, care include și usturoiul și prazul), împreună cu legumele crucifere sunt printre cele mai bune alimente care luptă împotriva cancerului.
Aceasta acționează mai ales împotriva dioxinei, un factor de risc pentru cancer. Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate, comunică medicine.net.
Fructele de pădure conțin o mulțime de substanțe fitochimice diferite care vă pot ajuta să vă protejați corpul de deteriorarea celulelor care duce la cancer. Unele dintre substanțele fitochimice care se găsesc în fructe de pădure sunt:
De asemenea, fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și nutrienți recunoscuți pentru eficiența lor împotriva cancerului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…