Cele mai bune 11 alimente pentru sistemul imunitar. Îl mențin puternic în fața bolilor.
Sistemul imunitar este armura noastră, fără el suntem expuși bolilor, virusurilor, germenilor. De aceea, trebuie să îl întărim și ce poate fi mai recomandat decât alimentele naturale.
Time Magazine a făcut o listă cu top 11 alimente care ne țin imunitatea în cote recomandate. Iată ce să nu ne lipsească din meniu.
Ardeiul iute. Conține capsaicină, care acționează ca un agent antiinflamator și poate ușura simptomele artritei.
Lămâia este superalimentul bogat în vitamina C, care ne protejează de răceli și alte infecții.
Mărul. A fost demonstrat într-un studiu din 2015 că cei care consumă zilnic mere nu iau la fel de multe medicamente ca cei care nu consumă. Deci zicala un măr pe zi ține doctorul departe este foarte adevărată.
Supă de pui. Ameliorează simptomele răcelii și descongestionează căile respiratorii.
Usturoiul este supranumit antibioticul natural. Compușii săi sulfuroși, inclusiv alicina, previn infecțiile.
Grepfrutul. Jumătate are mai mult de 60% din necesarul tău zilnic de vitamina C.
Ghimbirul. Te scapă de greață și abundă în antioxidanți. Are beneficii antiinflamatorii.
Salvia. Ceaiul de salvie este un remediu străvechi pentru dureri de gât, tuse și răceală.
Ceaiul de mușețel. Flavonoidele conținute de acesta pot reduce inflamațiile și durerea.
Feniculul. Planta aceasta este foarte bună pentru a elibera mucusul din piept și pentru a ameliora durerile de gât.
Merișoarele. Conținutul nutritiv al acestor fructe sprijină sănătatea sistemului imunitar și diminuează riscul de a face boli cardiovasculare.