Din cuprinsul articolului
O dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și un stil de viață sănătos sunt componente esențiale ale sănătății generale a ficatului, cel mai important organ-gardian al corpului.
Ficatul este singurul organ care are capacitatea de regenerare, fiind o adevărată uzină, cu peste 500 de funcții, între care cea de procesare și de stocare a glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor.
De asemenea, ficatul transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.
Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile. La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat, ficatul filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm.
Grapefruit: Acest fruct citric este cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți și vitamina C. Ajută ficatul să producă enzimele necesare pentru detoxifiere. Prezența naringeninei, un flavonoid din grapefruit, a fost legată de îmbunătățirea sănătății ficatului.
Fructe de padure: afinele, capsunile si zmeura sunt bogate în antioxidanti si fibre. Antioxidanții ajută la protejarea celulelor hepatice de daunele cauzate de radicalii liberi, iar fibrele ajută la digestie și la eliminarea deșeurilor.
Merele: Merele sunt o sursă excelentă de pectină, un tip de fibre care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Conțin și acid malic, care susține funcția ficatului, ajutând la eliminarea substanțelor nocive.
Kiwi: Kiwi este o sursă de vitamina C, vitamina E și fibre. Vitamina C stimulează producția de glutation, un antioxidant puternic care ajută la detoxifiere. Fibrele susțin mișcările intestinale regulate, care sunt esențiale pentru eliminarea deşeurilor.
Avocado: Avocado este plin de grăsimi sănătoase și glutation, ceea ce reprezintă o alegere excelentă pentru sănătatea ficatului, potrivit experţilor citaţi de actualno.com. Aceste grăsimi ajută la producerea enzimelor care ajută ficatul să detoxifice organismul.
Citrice: Portocalele și lămâile sunt bogate în vitamina C şi acid citric care poate ajuta la descompunerea și eliminarea toxinelor.
Pepene verde: Acest fruct hidratant nu este doar răcoritor, dar conține și glutation, care ajută la detoxifierea ficatului. În plus, conținutul său ridicat de apă ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor.
Rodia: Rodia este bogată în antioxidanți, în special antocianine, care ajută la protejarea ficatului. De asemenea, stimulează producția de enzime detoxifiante.
Papaya: Papaya conține o substanţă numită papaină, care ajută digestia și susține procesele de detoxifiere ale ficatului. De asemenea, este bogat în vitamina C și fibre.
Strugurii: Strugurii, în special soiurile roșii și violete, sunt bogați în antioxidanți numiți resveratrol și quercetină, care au certe proprietăţi vizând îmbunătățirea funcției hepatice și detoxifierea corpului.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…