Top 10 cele mai dăunătoare alimente pentru diabetici

Cunoașteți alimentele care provoacă fluctuații ale zahărului din sânge, care stochează grăsimea în jurul burticii și vă perturbă modul în care corpul dumneavoastră folosește insulina? Știi că trebuie să eviți dulciurile, dar s-ar putea să nu realizezi cât de mult zahăr și substanțe chimice procesate pui în corpul tău și provoacă aceste probleme.

Top 10 cele mai proaste alimente pentru diabetici, care sunt încărcate cu zaharuri ascunse și ingrediente artificiale, care ar trebui evitate.

Numărul 10. Cafea îndulcită și creme.

Școala de Sănătate Publică de la Harvard a publicat un studiu care a descoperit că băutorii de cafea au un risc semnificativ scăzut de diabet de tip 2. Vești grozave, nu? A existat o mențiune: cafeaua este super sănătoasă, atâta timp cât nu este încărcată cu zahăr.

Evitați latte-urile bogate în calorii, milkshake-urile de cafea, macchiato-urile cu caramel, precum și cremele fără lactate, deoarece acestea sunt încărcate cu îndulcitori artificiali sau sirop de porumb care sunt mai rău decât zahărul. În schimb, bea obișnuita cafea neagră sau ceai pentru a-ți stimula metabolismul.

Numărul 9. Carne procesată.

Carnea procesată  nu este o sursă bună de proteine. Plin de umpluturi, agenți de aromatizare, sodiu, conservanți și substanțe chimice toxice, este greu să le etichetați ca alimente. Carnea de delicatese este, de asemenea, plină de sare și zahăr ascunse, fie pentru aromatizare, fie pentru conservare mai lungă. În plus, unele dintre aceste cărnuri sunt, de asemenea, bogate în conservanți cancerigeni, cum ar fi nitrații. Multe studii au descoperit că consumul regulat de carne procesată crește riscul de boli de inimă și diabet de tip 2 cu 20 până la 50%.

Numărul 8. Mâncăruri congelate.

Fructele și legumele congelate rapid au cu siguranță beneficii atunci când sunt făcute corect. Vă permite să vă bucurați de toate beneficiile nutriționale pe tot parcursul anului, fără să vă faceți griji cu privire la datele de expirare sau conservanții. Mâncărurile congelate, însă, sunt cu totul altă poveste.

Mâncarea făcută la microunde nu face prea mult pentru a menține mâncarea apetisantă. Pentru a compensa, producătorii trebuie să adauge câteva ingrediente destul de nenaturale. Cina congelată în medie conține mai mult sodiu, grăsimi și conservanți decât ar trebui să consume o persoană într-o zi. Dacă adaugi și un sos – acesta este plin de carbohidrați care cresc glucoza.

Numărul 7. Băuturi îndulcite cu zahăr.

Există puține alimente sau băuturi care conțin la fel de mult zahăr într-un pachet la fel de mic ca sucul. Este practic zahăr lichid, cu o medie de aproximativ 39 de grame într-o singură cutie de 12 oz. Studiile arată că consumul a două dintre aceste bombe de zahăr pe zi dublează riscul de diabet. Te gândești să treci la „dietă”? Același studiu a constatat că consumul de sifon dietetic nu a făcut o diferență în nivelurile de risc.

La fel ca sifonul, bauturile pentru sport si apa aromata cu „vitamine” contin indulcitori artificiali, coloranti si conservanti, care scad sensibilitatea la insulina, provoaca crestere in greutate si iti dau pofta de zahar! Încercați să faceți acasă apă cu lămâie și mentă sau treceți la ceai verde!

Numărul 6. Alimente prăjite.

Alimentele prăjite sunt dăunătoare pentru tine chiar dacă nu ai diabet. . Studiile arată că grăsimile trans – precum uleiurile folosite pentru prăjire – pot promova de fapt rezistența la insulină. Consumul regulat de alimente cu grăsimi trans este legat de bolile cardiovasculare, care vă expun, de asemenea, un risc mai mare de sindrom metabolic și diabet.

Numărul 5. Pâine albă și paste.

Cele mai multe pâini și paste albe au procesat majoritatea fibrelor și nutrienților din cereale. Acest lucru elimină cea mai mare parte a valorii nutriționale a pâinii și crește indicele glicemic. Încercați să vă înlocuiți carbohidrații rafinați cu „100% cereale integrale” sau alegeți carbohidrați complecși fără gluten, cum ar fi orezul brun, hrișca, meiul și quinoa.

Numărul 4. Alimente și gustări ambalate.

Alimentele ambalate cumpărate din magazin, cum ar fi sosurile de salată, iaurtul aromat sau gustările precum prăjiturile și chipsurile de covrigei, au de obicei adăugat sirop de porumb bogat în fructoză pentru a face alimentele să dureze mai mult. Conținutul de zahăr este atât de mare încât organismul tău va stoca surplusul sub formă de grăsimi. De asemenea, evitați supele conservate sau la cutie și sosul de grătar, deoarece acestea conțin cantități mari de sodiu și zahăr pentru a le face stabile la depozitare. Înlocuiți-le cu chipsuri de casă coapte la cuptor, sosuri de salată, iaurt grecesc, supă și adăugați ierburi și mirodenii la mâncare pentru a oferi aromă.

Numărul 3. Batoane cu cereale pentru micul dejun și granola.

Cerealele sunt micul dejun american tipic, ceea ce este regretabil pentru că multe sunt dăunătoare pentru tine! Dacă citiți eticheta nutrițională de pe partea laterală a cutiei de cereale, veți vedea că acestea sunt practic bombe fortificate cu carbohidrați. Ce zici de batoanele granola? Batonul tipic granola este în esență cereale fără lapte – una dintre singurele haruri salvatoare ale cerealelor cu conținutul său de proteine. Batoanele granola pot fi o opțiune excelentă în timpul activităților fizice, când aveți nevoie de o gustare din mers, cu energie rapidă. Dacă nu este cazul, încercați să evitați acestea. Respectați micul dejun bogat în proteine, cum ar fi ouă fără cușcă, pâine integrală, fructe întregi și iaurt grecesc.

Numărul 2. Fructe uscate.

Deshidratarea fructelor le micșorează considerabil, așa că ajungi să mănânci mai mult decât ai nevoie. De asemenea, crește vertiginos indicele glicemic, având și mai mult un impact asupra zahărului din sânge. Luați în considerare strugurii versus stafidele. O cană de struguri conține aproximativ 100 de calorii, 27 de grame de carbohidrați și are un indice glicemic de 9. O cană de stafide (struguri uscați) conține aproape 500 de calorii, 131 de grame de carbohidrați și are un indice glicemic de 75! Alegeți întotdeauna fructele întregi în detrimentul cele uscate și mâncați numai fructe uscate cu moderație.

Numărul 1. Alcool.

De obicei, consumul moderat este sigur – dacă optați pentru beri ușoare, mixere fără zahăr sau un singur pahar de vin roșu. Cu toate acestea, fiți conștienți de efectul pe care alcoolul îl poate avea asupra nivelului de glucoză și asupra medicamentelor. Corpul tău folosește rezervele de glucoză pentru a procesa alcoolul, ceea ce duce la o scădere a zahărului din sânge timp de până la 24 de ore. Ca diabetic, trebuie să fii atent la simptomele hiperglicemiei inițial, apoi la hipoglicemie în ziua următoare. Medicamentele pot înrăutăți acest lucru.

 

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

11 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

30 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

51 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

2 ore ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: