Din cuprinsul articolului
Deși medicina a evoluat foarte mult și există un tratament pentru aproape orice boală sau manifestare neplăcută, medicina naturistă ocupă un loc însemnat în viețile multor oameni, încă.
Majoritatea persoanelor preferă un remediu naturist pentru a trata o anumită boală sau a îmbunătăți funcțiile corpului, dacă acesta există.
Într-adevăr, alimentele și plantele pot avea o contribuție majoră în ceea ce privește armonia organismului nostru.
Cu ajutorul unui stil de viață sănătos putem avea o viață lungă și lipsită de afecțiuni grave, evitând produsele farmaceutice.
10 alimente vindecătoare
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie top 10 alimente cu proprietăți vindecătoare pe cre trebuie să le incluzi în dieta ta. Iată ce rol are fiecare aliment și pentru ce este utilizat.
„Pentru că am observat că astfel de informații sunt de mare interes în cadrul comunității mele, am zis să vorbim astăzi despre 10 legume care au un rol videcător asupra organismului nostru.
Germeni de floarea-soarelui – hrănesc sângele, repară celulele și țesuturile, îndepărtează toxinele din corp, reduce tensiunea arterială, previne bolile de inimă, reduce inflamația și stimulează sistemul imunitar.
Ridichi – antibacteriene, antifungice, diuretici, dizolvă mucusul și acizii, expulzează „pietrele” din vezică și rinichi.
Sparanghel – menține nivelul zahărului din sânge, previne constipația, ajută digestia, antioxidant puternic, benefic pentru afecțiuni autoimune, boli de ficat, boli de inimă, cancer și diabet.
Varză Kale – protejează de bolile degenerative, antibiotic puternic, proprietăți antivirale, antiinfalamator, stimulează sistemul imunitar.
Țelină Apio – aliment alcalin, purifică fluxul sanguin, ajută la digestie, previne migrenele, relaxează nervii, reduce tensiunea arterială, elimină problemele pielii.
Germeni de salată – ajută tulburările cognitive, antiinflamator, ajută probelemele de vedere, previn căderea părului.
Castraveți – aliment alcalinizant, hidratează, remediu pentru constipație, diuretic natural, antiinflamator.
Fenicul – ajută congestia sinusală, bronșită, colici renali, anemia, hipertensiunea, constipația, balonarea, diareea, sindromul intestinului iritabil, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, reglează menstruașia prin reglarea hormonilor.
Varza – antioxidant puternic, antiinflamator, stimulează sistemul imunitar și reduce inflamația cronică.
Dovleci de iarnă – aliment alcalin și nutritiv, bogat în fitonutrienți și antioxidanți, protejează împotriva bolilor de inimă, cancerului de sân, reduce inflamația.
Dragilor, o să tot repet, cu cât mai colorat și diversificat mâncați, cu atât vă ajutați organismul. Soluția la sănătatea șubredă, nu sunt medicamentele, mâncarea este cel mai bun medicament pe care îl poți oferi corpului tău ”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.