,,Dragostea trece prin stomac”, de aceea există o mare diversitate de alimente care cresc libidoul şi pot fi uşor incluse în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi.
Iată un top al celor mai importantante 10 alimente care stârnesc dorinţa sexuală:
Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.
Este unul dintre cele mai eficiente afrodisiace datorită conţinutului de vitamina D şi vitamina E, care sporesc energia şi rezistenţa sexuală.
Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru atingerea orgasmului.
Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari are puternice efecte afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu făcut asupra lucrătorilor din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le crează. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei au un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.
Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.
Sunt o sursă importantă de L-arginină, un amino acid folosit în tratarea disfuncţiilor erectile. Făcute omletă, fierte moi sau fierte tari, ouăle sunt o sursa importantă de vitamina B – un nutrient-cheie pentru a menţine mintea şi corpul mai relaxate.
Reprezintă un aliment foarte util pentru cei care au nevoie de o alimentaţie bogată şi consistentă datorită conţinutului lor de proteine (fapt pentru care mai sunt numite şi “carnea vegetală”) şi vitamine (mai ales B1, B2, C, provitamina A). În Orient, ciupercile sunt folosite în mod tradiţional de către îndrăgostiţi. Se consideră că ele amplifică energia erotică şi vitală şi, în acelaşi timp, stimulează transformarea, sublimarea acestor energii
Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, substanţele chimice care se găsesc în creier şi care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte fluxul de sânge şi bătăile inimii, şi stimulează terminaţiile nervoase.
Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment tradiţional pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri revitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi
Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spramatozoizi.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…