Atunci cand nu ai timp sa-ti pregatesti un pachet elaborat, arunci in geanta de serviciu o conserva de ton consistenta si relativ gustoasa. Dar este intr-adevar un pranz sanatos?
Conserva de ton este un produs pe care m-am bazat destul de mult atunci cand chiar faceam sport zilnic, pentru ca e usor de integrat intr-o masa consistenta si mai ales pentru ca o portie poate avea chiar si 18 grame de proteine.
In plus, pestele proaspat se altereaza rapid si nu e deloc usor de gatit – eu, cel putin, nu sunt o profesionista. Insa tot vreau sa integrez pestele in alimentatia mea zilnica, pentru continutul de proteine si grasimi bune.
Si totusi, au aparut tot felul de zvonuri cum ca tonul la conserva face mai mult rau decat bine. Isi pastreaza nutrientii? Contine metale grele daunatoare? E normal sa-ti pui aceste intrebari.
Din fericire, specialistii de la Women’s Health ne ofera cateva informatii imbucuratoare: „In general, tonul din conserva este o alternativa sigura la pestele proaspat”, spune Keri Gans, medic nutritionist si autoarea cartii The Small Change Diet. Chiar daca sta mult pe rafturi, procesul de preparare si ambalajul etans il pastreaza sigur pentru consum, confirma specialistul.
Adevarul in privinta metalelor grele este: Citeste continuarea…