Din cuprinsul articolului
Pacienţii care au o trimitere de la medicul specialist pot beneficia de investigaţii imagistice de computer tomograf (CT) gratuite, la Spitalul CF din Timişoara, în baza contractului pe care spitalul l-a încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.
Unul dintre avantajele majore ale CT de generaţie nouă, achiziţionat recent cu bani europeni, constă în timpul redus de expunere la radiaţii a pacientului. Prin tehnologia avansată utilizată, se obţin imagini de calitate ridicată într-un interval de timp de câteva secunde, ceea ce contribuie la reducerea disconfortului pacienţilor.
„Când am decis să achiziţionăm computerul tomograf, prin programul POIM pentru unităţi medicale, dorinţa noastră a fost să putem oferi investigaţii gratuite, lucru care facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timişoara pentru sănătatea şi bunăstarea comunităţii locale.
În utilarea spitalului cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unităţii noastre de a avea în vedere în permanenţă îngrijirea pacientului”, spune manager al Spitalului Clinic CF Timişoara, Stela Iurciuc, într-un comunicat citat de Agerpres.
Un alt beneficiu oferit de computerul tomograf este utilizarea unui software special de calcul al dozei de iradiere. Acesta permite monitorizarea şi ajustarea precisă a nivelului de radiaţii administrat pacientului în timpul investigaţiei, în funcţie de nevoile individuale ale fiecăruia.
De asemenea, noul aparat poate realiza şi angiografii CT, oferind un spectru mai larg de servicii pentru pacienţii care au nevoie de investigaţii complexe.
„Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge şi a circulaţiei sanguine în diferite părţi ale corpului, facilitând diagnosticul şi planificarea tratamentului în cazul afecţiunilor vasculare.
Mai mult, Computerul Tomograf din spitalul nostru dă posibilitatea obţinerii unor imagini la o rezoluţie înaltă şi poate fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecţiuni medicale”, completează dr. Antonina Nicolae, medic primar radiologie – imagistică medicală al Spitalului CF Timişoara.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…