Astăzi, a fost semnat un Protocol-Cadru de Colaborare între ASSMB și Universitatea Tehnică de Construcții București (), care urmărește evaluarea stării tehnice a clădirilor care aparțin celor 19 unități sanitare administrate de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, precum și studierea impactului pe care funcționarea spitalelor o are în prezent asupra amprentei de carbon.
Specialiștii Universității Tehnice de Construcții vor evalua tehnic și vor măsura amprenta de carbon a celor 19 spitale administrate de .
Protocolul stabilește cadrul general de colaborare în vederea creșterii siguranței spațiilor medicale și găsirii de soluții sustenabile care să reducă impactul asupra amprentei de carbon, fiind din acest punct de vedere un exemplu de bune practici ce va putea fi preluat și de alte administrații publice locale din țară.
„ Intenția este de a avea o analiză la nivel de sistem pentru spitalele care sunt în administrarea municipiului București, pe câteva crieterii importante: risc seismic, eficiență energetică și protecție la doc. În urma unei analize de sistem vom putea vedea care sunt prioritățile de intervenție. Penntru cî în momentul în care vrei să faci o investiție, pentru a spori rezistența la cutremur, la foc, sau pentru a crește eficiența energetică a unei clădiri, cu aceeași sumă de bani poți obține un efect mai puternic, sau mai puțin puternic. Astfel spus, o analiză de diagnostic la nivel de sistem va permite ASSMV să prioretizeze ivestițiile într-un mod mult mai judicios” – Prof. Unive. Dr. Ing. Radu Vacareanu, rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.