Toată lumea crede că sunt dăunătoari, dar acești carbohidrați sunt buni pentru creier

Aceşti „indivizi cu reputaţie proastă, carbohidraţii” sunt sursa principală de energie pentru creier. Un neurolog american explică de ce trebuie să consumăm carbohidrați. Vezi lista.

Carbohidrați buni pentru creier. Creierul folosește aproximativ 20% din caloriile pe care le iei. Arde calorii pentru gândire, memorare, studiu și somn. Cea mai bună sursă de energie pentru creier este glucoza, un tip de zahăr care este făcut din carbohidrații pe care îi consumi. Sângele transportă glucoza către celulele din organism pentru energie.

Lista cu alimente benefice pentru creier

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Creierul se va lupta fără carbohidrați, dar numai fără carbohidrați „bune”. Lista acestora include pâine integrală, cartofi, nuci, fructe uscate.

Dr. Augusto Miravalle, neurolog și șeful Centrului de Scleroză Multiplă din Chicago (SUA), spune care sunt cei mai utili carbohidrați pentru creier.

Cartofii fierti sau copti cu putina grasimi sunt o sursa buna de carbohidrati, spune dr. Miravalle.

Fibrele sunt extrem de importante

Cartofii sunt bogați în potasiu, care poate transmite creierului semnale nervoase care îi „comandă” să învețe și să-și amintească. Și nu uitați de fibre, care sunt deosebit de abundente în coajă.

Nucile sunt cunoscute ca un produs care conține multă grăsime, dar conțin și o mulțime de carbohidrați (nucile conțin 13 g de carbohidrați la o porție de o sută de grame). Nucile sunt pline de fibre, antioxidanți și alți nutrienți care sunt buni nu numai pentru creier, ci și pentru întregul corp.

Studiile arată că consumul de nuci, în special, este asociat cu scoruri îmbunătățite la testele cognitive. Aceste nuci sunt bogate în acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Fructele uscate sunt dulci, dar a mânca o mână din ele nu este cea mai bună soluție, dar sunt totuși o sursă bună de carbohidrați prietenoși pentru creier. Deși expertul în nutriție Julie Stefanski spune că este mai bine să alegeți fructe proaspete, dar când acest lucru nu este posibil, uscate se vor descurca la fel de bine. De asemenea, conțin fibre și zaharuri naturale.

Fibrelereduc riscul de boli cardiovasculare

Fibrele pot reduce riscul de boli cardiovasculare și probleme gastrointestinale (GI) și sunt, de asemenea, bune pentru creier. De asemenea, conțin antioxidanți care pot lupta împotriva dezvoltării bolilor degenerative ale creierului.

„Pentru ca creierul să funcționeze bine, cu siguranță nu merită să renunți la carbohidrați. Are nevoie de energie, adică de calorii, care sunt conținute în multe alimente pe care le iubim foarte mult: pâine, cartofi, nuci etc. Așa că uită de stereotipul conform căruia carbohidrații sunt răi, doar alegeți alimentele potrivite”, spune dr. Miravale.

Recent Posts

Lumea sportului este în doliu! Un antrenor celebru s-a stins din viaţă: era poreclit SMURD

Este doliu în lumea sportului! Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a murit, duminică, la vârsta de 72…

25 de minute ago

Alimentele care pot provoca probleme de memorie și accidente vasculare cerebrale

Consumul de sucuri, chipsuri și prăjituri nu este doar rău pentru talie, dar poate pune…

55 de minute ago

PERICOL. 13 oraşe riscă să dispară de pe HARTA lumii!

Oamenii de ştiinţă sunt alarmaţi de un nou studiu care a scos în evidenţă noile…

o oră ago

Se dau bani de la stat. Cine poate primi 1.200 de lei?

Potrivit informațiilor oferite de autorități, peste două milioane de oameni vor beneficia de acest sprijin…

2 ore ago

Fluorul din apa de la robinet, asociat cu scăderea IQ-ului la copii

Un raport al guvernului SUA relevă date ştiinţifice care avertizează asupra unui pericol nebănuit pentru…

2 ore ago

STUDIU. Cele mai grave 5 cauze ale inflamației intestinale

Un nou studiu identifică principalele cauze şi factorii de risc ai bolii inflamatorii intestinale, care…

3 ore ago

Citeste si: