Din cuprinsul articolului
Aceşti „indivizi cu reputaţie proastă, carbohidraţii” sunt sursa principală de energie pentru creier. Un neurolog american explică de ce trebuie să consumăm carbohidrați. Vezi lista.
Carbohidrați buni pentru creier. Creierul folosește aproximativ 20% din caloriile pe care le iei. Arde calorii pentru gândire, memorare, studiu și somn. Cea mai bună sursă de energie pentru creier este glucoza, un tip de zahăr care este făcut din carbohidrații pe care îi consumi. Sângele transportă glucoza către celulele din organism pentru energie.
Creierul se va lupta fără carbohidrați, dar numai fără carbohidrați „bune”. Lista acestora include pâine integrală, cartofi, nuci, fructe uscate.
Dr. Augusto Miravalle, neurolog și șeful Centrului de Scleroză Multiplă din Chicago (SUA), spune care sunt cei mai utili carbohidrați pentru creier.
Cartofii fierti sau copti cu putina grasimi sunt o sursa buna de carbohidrati, spune dr. Miravalle.
Cartofii sunt bogați în potasiu, care poate transmite creierului semnale nervoase care îi „comandă” să învețe și să-și amintească. Și nu uitați de fibre, care sunt deosebit de abundente în coajă.
Nucile sunt cunoscute ca un produs care conține multă grăsime, dar conțin și o mulțime de carbohidrați (nucile conțin 13 g de carbohidrați la o porție de o sută de grame). Nucile sunt pline de fibre, antioxidanți și alți nutrienți care sunt buni nu numai pentru creier, ci și pentru întregul corp.
Studiile arată că consumul de nuci, în special, este asociat cu scoruri îmbunătățite la testele cognitive. Aceste nuci sunt bogate în acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 care ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Fructele uscate sunt dulci, dar a mânca o mână din ele nu este cea mai bună soluție, dar sunt totuși o sursă bună de carbohidrați prietenoși pentru creier. Deși expertul în nutriție Julie Stefanski spune că este mai bine să alegeți fructe proaspete, dar când acest lucru nu este posibil, uscate se vor descurca la fel de bine. De asemenea, conțin fibre și zaharuri naturale.
Fibrele pot reduce riscul de boli cardiovasculare și probleme gastrointestinale (GI) și sunt, de asemenea, bune pentru creier. De asemenea, conțin antioxidanți care pot lupta împotriva dezvoltării bolilor degenerative ale creierului.
„Pentru ca creierul să funcționeze bine, cu siguranță nu merită să renunți la carbohidrați. Are nevoie de energie, adică de calorii, care sunt conținute în multe alimente pe care le iubim foarte mult: pâine, cartofi, nuci etc. Așa că uită de stereotipul conform căruia carbohidrații sunt răi, doar alegeți alimentele potrivite”, spune dr. Miravale.
Este doliu în lumea sportului! Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a murit, duminică, la vârsta de 72…
Consumul de sucuri, chipsuri și prăjituri nu este doar rău pentru talie, dar poate pune…
Oamenii de ştiinţă sunt alarmaţi de un nou studiu care a scos în evidenţă noile…
Potrivit informațiilor oferite de autorități, peste două milioane de oameni vor beneficia de acest sprijin…
Un raport al guvernului SUA relevă date ştiinţifice care avertizează asupra unui pericol nebănuit pentru…
Un nou studiu identifică principalele cauze şi factorii de risc ai bolii inflamatorii intestinale, care…