Din cuprinsul articolului
CANCERUL trebuie depistat la începutul dezvoltării sale, deoarece este greu de tratat cu cât avansează mai mult. Dacă aveți aceste tipuri de dureri corporale, este posibil să aveți cancer.
Timpul care trece între dezvoltarea și răspândirea cancerului determină prognosticul dumneavoastră general. Asta pentru că un stadiu avansat al cancerului este mai rezistent la tratament.
Potrivit Societății Americane de Cancer (ACS), durerea poate apărea și dispărea la început. Durerea tinde să fie mai accentuată noaptea și se poate îmbunătăți cu mișcarea.
„Mai târziu, durerea poate deveni constantă și se poate agrava în timpul activității”, avertizează organismul sanitar.
Decizia privind tratamentul poate fi dificilă atunci când aveți cancer avansat.
Tratamentul depinde de natura cancerului și de unde s-a răspândit.
Tratamentul poate ajuta la reducerea simptomelor, vă poate face să vă simțiți mai bine și, uneori, vă poate ajuta să trăiți mai mult.
De exemplu, tratamentul pentru cancerul intestinal avansat poate include chimioterapie, intervenții chirurgicale, medicamente împotriva cancerului vizate, imunoterapie și radioterapie.
Depistarea precoce a cancerului este esențială pentru îmbunătățirea rezultatelor și este important să fii conștient de nenumăratele semne.
Există peste 200 de tipuri diferite de cancer care pot provoca multe simptome diferite.
Uneori, simptomele sunt legate de anumite tipuri de cancer. Dar semnele pot fi și mai generale, inclusiv scăderea în greutate, oboseala sau durerea inexplicabilă.
Nu trebuie să încercați să vă amintiți toate semnele și simptomele cancerului, dar cele enumerate mai sus vă oferă o idee de care trebuie să fiți conștienți.
Aceste simptome sunt de cele mai multe ori un semn al ceva mult mai puțin grav – dar dacă este cancer, depistarea lui devreme poate face o diferență reală.
Ești inteligent? Inteligența nu înseamnă doar scoruri ridicate la teste de IQ. Psihologii au descoperit…
Un nou studiu publicat în Journal of the Endocrine Society arată că suplimentele de vitamina…
Vești importante pentru pensionarii din România, în legătură cu pensia minimă: de la 1 ianuarie…
Schimbările climatice cresc incidența alergiilor. Unul dintre cele mai importante efecte ale schimbărilor climatice asupra…
Dr. Mircea Beuran, unul dintre cei mai apreciați și respectați medici chirurgi din România, a…
Născută în 1911, Baba Vanga, al cărei nume complet este Vangeliya Pandeva Gushterova, și-a pierdut…