Din cuprinsul articolului
Tinitusul este sunetul de țiuit în urechi. Acesta poate fi descris și ca un zgomot, un bâzâit, un șuierat sau un pocnet în interiorul capului. Sunetele pot apărea și dispărea. Sau pot fi continue. Sunetul poate apărea la una sau la ambele urechi și poate varia în intensitate.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit, în cadrul rubricii „Leacul zilei” de la Adevăruri ascunse, despre o plantă care te face să scapi de țiuitul din urechi.
„Astăzi vorbim despre ţiuitul din ureche şi despre elasticitatea vaselor de sânge. Este cea mai bună, rapidă şi ieftină metodă. Vorbim despre planta traista ciobanului. Noi uităm de aceste plante, de care ar trebui să ţinem cont mereu şi să nu uităm de ele.
Într-un pahar de apă rece se pune o lingură din această plantă. Acoperim apoi acest pahar şi lăsăm aşa până dimineaţa. În dimineaţa respectivă, se strecoară şi se beau câte două linguri de trei ori pe zi, înainte de masă, cu 15 minute.
Se poate face şi ceai cald. Se lasă jumătate de oră la infuzat şi se bea un sfert de pahar. Ar fi în jur de 40 ml de ceai. Tot cu 30 de minute înainte de masă.”, a mai spus Lidia Fecioru.
Planta care scade tensiunea și colesterolul
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase beneficii asupra sănătății noastre.
”Aici știu că nu e moda cu hrișca, dar e vă rog să o faceți, pentru că este foarte bună sub formă de piure, cu un sos.
Hrișca se face foarte ușor, se fierbe ca orezul. La un pahar de hrișcă se pune un pahar cu apă, chiar trei pahare și jumătate. Se fierbe după ceas, când a început să fiarbă, 5 minute, se oprește, se acoperă, îi punem sare și o bucată de unt, untură sau ulei și o lăsăm acoperită o jumătate de oră și ea se și umflă.
Este foarte bună pentru că ea îmbunătățește circulația periferică, nu conține gluten, pentru cei care sunt alergici la gluten, este foarte bună și pentru copii.
Înainte era alimentul yoghinilor, dă foarte multă energie. Ajută la îmbunătățirea schimbărilor de oxidanți, ajută la îmbunătățirea tractului digestiv, la refacerea microflorei intestinale și inclusiv a intestinului subțire.
Este foarte bună în regimurile de slăbire, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău, mai ales că 100 de grame de hrișcă au 120 de kilocalorii.
Să nu uităm de rețeta pentru glanda tiroidă, unde se pune un pahar de hrișcă, unul de nucă date prin râșniță și un pahar de miere. Mâncat o dată pe săptămână, ne alegem o zi, mâncăm doar această cantitate, nimic altceva, și apă și scăpăm de nodulii foarte mari la tiroidă. Este nemaipomenită!”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul rubricii Leacul zilei.