Sari la conținut

Tinerete fara batranete. Cum sa ramai frumoasa dupa 20 de ani

Cum sa-ti pastrezi pielea sanatoasa

Dobandeste in aceasta perioada o serie de obiceiuri bune pe care sa le menti pe tot parcursul vietii si care sa te asigure ca vei avea aceeasi stralucire a tineretii la orice varsta.

   1. Ai grija de tenul tau.

Cel mai important obicei: Elimina intotdeauna seara inainte de culcare toate machiajele sau urmele de amchiaje de peste zi. A merge la culcare cu o fata acoperita de tot felul produse cosmetice poate duce la blocarea porilor si cauzeaza acnee. In al doilea rand, folositi intotdeauna produse antioxidante precum cele bogate in vitamina C, E sau ceaiul verde. Antioxidantii vor imbunatati tonusul si textura pielii protejand in acelasi timp tenul in lupta sa cu radicalii liberi care descompun colagenul

   2. Lupta contra cosurilor.

In cel de-al doilea deceniu de viata, acneea este una dintre problemele majore. Lupta impotriva acestei probleme folosind solutii speciale de curatire dupa care spala zona cu acid salicilic. Daca nu funtioneaza niciun produs din cele disponibile pe piata, consulta un dermatolog. Orice ai face insa, nu stoarce cosurile. Aceasta procedura iti va produce cicatrici si pete de pigmentare pe fata care vor disparea in timp indelungat sau deloc dar iti vor afecta tenul pe termen lung.

   3. Evita bronzul artificial.

Saloanele de bronzat vor incerca mereu sa te convinga ca aparatele de bronzat artificial sunt mult mai sigure decat razele ultraviolete ale soarelui. Potrivit medicilor specialisti in dermatologie, acest lucru este cat se poate de fals. Mai mult, Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC), parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a inclus recent aceste “paturi de bronzat” in cea mai inalta categorie cu risc de cancer pentru oameni. Razele emise de altfel de aceste aparate sunt mult mai nocive deoarece patrund adanc in piele.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel