Din cuprinsul articolului
Pe măsură ce îmbătrânim, concentraţia siliciului scade, ceea ce duce la o degradare a organismului. Silicul organic, cunoscut ca şi ‘’paznicul tinereţii’’, este unul dintre cele mai eficiente minerale pentru regenerare şi întinerire.
Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru. Pentru o mai bună înţelegere, vom spune că toate ţesuturile elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor şi vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevărată matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente.
Totodată, de prezenţa siliciului – esenţial pentru asimilarea şi fixarea magneziului şi a calciului în organism – sunt determinate tinereţea pielii, vigoarea firelor de păr şi a unghiilor, sănătatea smalţului dinţilor. Privarea organismului de acest oligoelement duce, în timp, la apariţia unor tulburări şi afecţiuni extrem de diverse. În mod obişnuit, organismul uman îşi procură dozele fiziologice de siliciu – 10 mg/zi – printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume.
Există, însă, afecţiuni în care suplimentarea siliciului organic (solubil) este necesară. Alături de coada-calului (Equisetum arvense), troscotul (Polygonum aviculare) este a doua sursă vegetală din flora spontană din care ne putem suplimenta dozele zilnice de siliciu.
Se pun la macerat în 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie, 20 grame troscot uscat şi măcinat groscior. După 10 zile (se agită de 3-4 ori pe zi), tinctura se filtrează prin tifon, după care se lasă în frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplină. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon. Se păstrează în recipiente de sticlă sau de plastic, prevăzute cu dop picurător. Se poate păstra timp de 2 ani, de la data preparării.
Se administrează 30 picături de tinctură, de 2 ori pe zi, în mod regulat.
Sursa:topremediinaturiste.ro/
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…