Din cuprinsul articolului
Tinctura care poate reduce riscul de a face cancer! Potrivit unor studii preliminare, consumul moderat de tescovina, un produs rezultat din presarea strugurilor pentru producerea vinului, ar putea reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon sau de sân.
Aceste efecte benefice sunt atribuite conținutului bogat de antioxidanți din tescovina, care ar putea ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.
Consumul de tescovină poate ajuta în prevenirea a numeroase boli. Substanța din tescovină stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. În cazul bolnavilor de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase.
Beneficiile consumului de tescovină
- Previne cancerul și formarea tumorilor;
- Protejează de bolile croniceîncetinește procesul de imbratranire și apariția bolilor bătrâneții, întărește vederea;
- Reglează colesterolul;
- Previne accidentul vascular;
- Lupta împotriva osteoporozei și reumatismului;
- Stimulează sistemul imunitar să atace celulele tumorale
la bolnavii de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase; - Energizează organismul;
- Fluidizează sângele;
- Previne formarea cheagurilor de sânge.
Cum se prepară și care sunt beneficiile consumului de tescovină?
Potrivit oamenilor de știință, cea mai mare mare cantitate resveratrol se află în coajă și samburii strugurilor roșii sau negri, adică în tescovină.
Mod de preparare a tincturii de tescovină
- 20g de tescovină uscată
- 100ml de alcool alimentar de 70 de grade
Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri, recoltaţi din hibrizii producători, având în vedere că aceştia sunt mai rezistenţi la boli şi la dăunători şi nu sunt necesare, în timpul vegetaţiei, tratamente fitosanitare pentru combaterea acestora, ca la soiurile nobile, deoarece aceste fungicide şi pesticide au remanenţă (rămân) în coaja strugurilor.
La circa o săptămâna de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovină. Se obţine o treime de tescovină şi restul must. Pentru a o usca, tescovină se întinde într-un strat subţire într-o camera bine aerisită. Pentru deshidratarea completă ai nevoie de două-trei săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părţile.
Este gata când rămăşiţele arată că nişte fructe confiate. La final, se trece printr-o sită mare pentru a înlătura smaburii. Pulberea astfel obţinută se păstrează în săculeţi de pânză.
Pentru a prepară tinctura, tescovina se pune într-o borcan şi pestea ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet şi se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest timp, se strecoară şi se mai lasă la limpezit 6 zile în frigider. După decantare, se mai strecoară încă o dată şi se păstrează în sticluţe mici.
Mod de consum
Se iau 20-30 de picături de tinctura de tescovină, de două-trei ori pe zi, înainte de mese. Acestea trebuie diluate cu puţină apă. Tratamentul durează două-trei săptămâni şi se poate relua după o săptămâna de pauză.