Din cuprinsul articolului
Ții la silueta ta? „Unele alimente, cum ar fi ghimbirul și ardei iute, diminuează apetitul. Simțim mai puțină foame după ce le mâncăm”, spune Gary Frost, liderul Imperial Nutrition and Food, parte din Rețeaua de la Imperial College London.
Un studiu recent a analizat proprietățile de suprimare a poftei de mâncare ale capsaicinei din ardeiul iute folosind cantități care seamănă mai mult cu cele folosite într-o dietă umană obișnuită.
Mary-Jon Ludy, profesor asociat de alimentație și nutriție la Universitatea de Stat Bowling Green din Ohio, SUA, a experimentat mai întâi acasă, adăugând ardei iute la mesele ei, până când a decis care este cantitatea plăcută la gust și realistă pentru cineva care trăiește în SUA, citează dcnews.ro.
Apoi a invitat 25 de oameni în laboratorul ei de șase ori și i-a hrănit cu boluri cu supă de roșii. După ciorbă, ei au stat în laborator timp de patru ore și jumătate, astfel încât apetitul și consumul de energie să poată fi măsurat în mod regulat. Li s-a servit apoi o altă masă și li s-a spus că pot mânca cât vor.
Când au consumat supa care conținea 1 g de ardei iute, participanții au ars 10 calorii în plus în cele patru ore și jumătate de după. Participanții care au mâncat de obicei ardei iute doar o dată pe lună au raportat că au avut mai puține gânduri despre mâncare după aceea și au mâncat cu 70 de calorii mai puțin atunci când au fost serviți la a doua masă, comparativ cu cei care au mâncat de obicei ardei iute de trei ori pe săptămână sau mai mult.
Mary-Jon Ludy a făcut același experiment cu extract chilli într-o capsulă în loc de supă. Creșterea arderii grăsimilor a fost constatată doar după ce subiecții au mâncat supa de ardei iute și roșii.
„Acest lucru spune ceva important despre senzația de furnicături/arsură pe cale orală”, spune ea.
Cu toate acestea, arderea a 10 calorii în plus după o masă condimentată durează puțin și nu va avea efecte pe termen lung. Frost subliniază că studii ca acesta, care arată efecte pe termen scurt asupra apetitului și nu au fost în măsură să arate niciun efect de lungă durată. În conformitate cu acest studiu, o analiză a 32 de studii a constatat că ardeiul iute, precum și ceaiul verde, nu s-au dovedit în mod constant supresori ai poftei de mâncare.
Cafeaua este un alt element de bază din dietele noastre despre care se zvonește că ne face mai puțin foame. Matthew Schubert, profesor asistent la departamentul de kinesiologie de la Universitatea de Stat din California, a trecut în revistă ce cercetări au fost făcute până acum pentru a vedea dacă ar putea exista ceva în cafea care ne suprimă apetitul.
Unele studii au descoperit că consumul de cafea a dus la o rată puțin mai rapidă de golire gastrică, care este timpul necesar pentru ca o masă să treacă de la stomac la intestinul subțire și este asociat cu o foame crescută. Dar niciun studiu nu a arătat că se întâmplă ceva specific din punct de vedere fiziologic care ar putea reduce apetitul.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…